Loading icon

Buda, Norveç Turları: gezginler için bilgi

Nordland ilçesinin (vilayetinin) başkenti statüsüne sahip olan Norveç Bodø kutup şehri, açık hava tutkunlarını, eğitim turizmi destekçilerini ve doğaseverleri kendine çekiyor.

Geziden çok önce çok sayıda turist geliyor. Norveç'te uygun bir kiralama fiyatı elde etmek, daha fazla cazibe merkezi görmek ve tur gruplarına bağlı kalmamak için çevrimiçi olarak bir araba rezervasyonu yapın. Oslo Havalimanı'nda (Gardermoen) kompakt sınıf bir otomobilin maliyeti günlük 15 Euro'dan, Bergen Havalimanı'nda ise maliyeti aşağı yukarı aynı - günde 14 avrodan.


Norveç'te kayak yapmanın çok popüler olduğu iyi bilinir, bu kuzey ülkesinde kaliteli pistlere sahip birçok kayak merkezi vardır. Bude, İskandinav dağlarının eteğinde, kayakçıların neredeyse yarım yıl boyunca kayak yapabileceği yamaçlarında yer almaktadır.

Norveç Denizi kıyısında bulunan Nordland eyaletinin başkentine denir. "Kartallar Şehri". Bude'den 10 kilometre uzakta, uzun zamandır ak kuyruklu kartalların seçtiği kayalar var; Şehrin üzerinde uçan deniz kartalları genellikle gündüz saatlerinde görülebilir.

Doğal anıtların uzmanları, en yüksek noktası 1600 metre yükseklikte bulunan Svartisen buzulunun ilgisini çeker. bir eğitmen eşliğinde tırmanın.



Nordland ilinde seyahat tutkunlarının ilgisini çeken 17 koruma alanı bulunmaktadır. Doğa severler arasında özellikle popüler olan, topraklarında orkidelerin büyüdüğü Bervatnent doğa rezervidir; bu çiçekler Kuzey Kutup Dairesi'nin ötesinde nadiren görülebilir.

Bude'nin konukları ayrıca Sunnstraumen Doğa Koruma Alanı ile de ilgileniyor, bu bölgenin önemli bir kısmı ekoturizm hayranlarını çeken iğne yapraklı ormanlarla kaplı.

İl başkentinden yaklaşık yarım saat uzaklıkta, dünyanın en güçlü gelgit akıntısı ile ünlü ünlü Saltstraumen deniz boğazı bulunmaktadır. Gelgitlerin gözlemlenmediği dönemlerde burası balıkçılık tutkunlarını cezbeder - burada morina, yayın balığı, ringa balığı ve pollock tekneden iyi yakalanır.

Yaz başında, beyaz gecelerin mevsimi geldiğinde , Norveç Denizi ve Saltstraumen Boğazı'nda geceleri balık tutmak mümkündür.

Buda turları, Norveç'te ucuz bir tatili tercih eden Rusların ilgisini çekebilir; kutup kentindeki otel ve restoranlarda fiyatlar oldukça uygun. Eyalet başkenti Nordland'ı ziyaret etmek, onun mimari anıtlarını tanımayı içerir.

40 binden biraz daha az nüfusa sahip Bude şehrinin ana cazibe merkezi, 13. yüzyılda inşa edilmiş Budina Kilisesi'dir. ; Kuzey Norveç'teki en eski tapınaklardan biridir.


Eyalet başkentindeki turistler, İkinci Dünya Savaşı'ndan kısa bir süre sonra neo-Gotik tarzda inşa edilen görkemli katedralle de ilgileniyorlar.

Geçen yüzyılın sonunda, Renwick Kilisesi hemen kutup şehrinin ana cazibe merkezlerinden biri haline gelen Buda'da inşa edildi. 19. yüzyıldan kalma pitoresk bir malikanede bulunan Nordland County Müzesi meraklı gezginlerin ilgisini çekiyor.

Buda'da tatil yapan farklı yaşlardaki turistler, farklı tarihsel dönemlerden askeri ve yolcu uçaklarını sunan Ulusal Havacılık Müzesi ile ilgileniyor. .

Nordland Geleneksel olarak yaz aylarında düzenlenen Musikfestuke, başkent Nordland'a ün kazandırdı ve dünyanın her yerinden müzikseverleri kendine çekiyor. Buda'daki tatiller, Kuzey Norveç'te yaygınlaşan yemeklere aşina olmayı içerir.

Bu eyalet başkenti, yıl boyunca gezginleri çekebilecek dört mevsim Norveç turizm merkezlerinden biridir.