Loading icon

Ekskursijos Budoje, Norvegijoje: informacija keliautojams

Norvegijos Bodø poliarinis miestas, turintis Nordlando apskrities (provincijos) sostinės statusą, pritraukia lauko entuziastus, edukacinio turizmo šalininkus ir gamtos mylėtojus.

Dar prieš kelionę daug turistų užsisakykite automobilį Norvegijoje internetu, kad gautumėte palankią nuomos kainą, pamatytumėte daugiau lankytinų vietų ir nepriklausytumėte nuo kelionių grupių. Oslo oro uoste (Gardermoen) kompaktinės klasės automobilio kaina nuo 15 eurų dienai, Bergeno oro uoste kaina yra maždaug tiek pat – nuo ​​14 eurų parai.

< p>
Gerai žinoma, kad slidinėjimas Norvegijoje yra labai populiarus, šioje šiaurinėje šalyje yra daug slidinėjimo kurortų su kokybiškomis trasomis. Budė yra Skandinavijos kalnų papėdėje, kurios šlaituose slidininkai gali slidinėti beveik pusę metų.

Norvegijos jūros pakrantėje įsikūrusi Nordlando provincijos sostinė vadinama „Erelių miestas“. 10 kilometrų nuo Budės yra uolų, kurias nuo seno renkasi ereliai; virš miesto skraidančius jūrinius erelius dažnai galima išvysti šviesiu paros metu.

Gamtos paminklų žinovus vilioja Svartisen ledynas, į kurio aukščiausią tašką, esantį 1600 metrų aukštyje, turistai gali lipti lydimas instruktoriaus.

< p>

Nordland provincijoje yra 17 saugomų teritorijų, kurios domina kelionių entuziastus. Ypač mėgstamas gamtos mylėtojų yra Bervatnent gamtos rezervatas, kurio teritorijoje auga orchidėjos; šias gėles retai galima pamatyti už poliarinio rato.

Budės svečius domina ir Sunnstraumen gamtos rezervatas, nemažą šios zonos dalį užima spygliuočių miškai, viliojantys ekoturizmo gerbėjus.

Maždaug už pusvalandžio nuo provincijos sostinės yra garsusis Saltstraumeno jūros sąsiauris, garsėjantis stipriausia pasaulyje potvynio srove. Tais laikotarpiais, kai potvynių nepastebima, ši vieta vilioja žvejybos entuziastus – čia puikiai iš valties kimba menkės, šamai, silkės ir polakiai.

Vasaros pradžioje, atėjus baltųjų naktų sezonui , žvejoti Norvegijos jūroje ir Saltstraumeno sąsiauryje galima naktį.

Ekskursijos Budoje gali sudominti rusus, mėgstančius nebrangias atostogas Norvegijoje; kainos viešbučiuose ir restoranuose poliariniame mieste yra gana prieinamos. Apsilankymas provincijos sostinėje Nordlande – tai jos architektūros paminklų pažinimas.

Pagrindinė Budės miesto, kuriame gyvena kiek mažiau nei 40 tūkst. gyventojų, įžymybė – Budinos bažnyčia, pastatyta XIII a. ; tai viena seniausių šventyklų Šiaurės Norvegijoje.

< p>
Provincijos sostinėje turistus domina ir didinga katedra, pastatyta netrukus po Antrojo pasaulinio karo neogotikinio stiliaus.

Pačioje praėjusio amžiaus pabaigoje Renwick bažnyčia buvo pastatytas Budoje, kuris iš karto tapo vienu iš pagrindinių poliarinio miesto įdomybių. Smalsius keliautojus vilioja vaizdingame XIX a. dvare įsikūręs Nordlando apygardos muziejus.

Budoje atostogaujančius įvairaus amžiaus turistus domina Nacionalinis aviacijos muziejus, kuriame pristatomi skirtingų istorinių epochų kariniai ir keleiviniai lėktuvai. .

Nordland Musikfestuke, tradiciškai vykstantis vasarą, atnešė šlovę Nordlando sostinei ir pritraukia muzikos gerbėjus iš viso pasaulio. Atostogos Budoje apima pažintį su patiekalais, plačiai paplitusiais Šiaurės Norvegijoje.

Ši provincijos sostinė yra vienas iš visą sezoną veikiančių Norvegijos turizmo centrų, galinčių pritraukti keliautojus ištisus metus.