Loading icon

Tururi în Buda, Norvegia: informații pentru călători

Orașul polar norvegian Bodø, care are statutul de capitală a județului (provincia) Nordland, atrage pasionații de aer liber, susținătorii turismului educațional și iubitorii de natură.

Cu mult înainte de călătorie, mulți turiști Rezervați online o mașină în Norvegia pentru a obține un tarif de închiriere favorabil, pentru a vedea mai multe atracții și pentru a nu depinde de grupurile de tur. La Aeroportul Oslo (Gardermoen) costul unei mașini de clasă compactă este de la 15 euro pe zi, la Aeroportul Bergen costul este cam la fel - de la 14 euro pe zi.

< p>
Este bine cunoscut faptul că schiatul în Norvegia este foarte popular, în această țară din nord există multe stațiuni de schi cu piste de calitate. Bude este situat la poalele munților scandinavi, pe pârtiile cărora schiorii pot schia aproape jumătate de an.

Capitala provinciei Nordland, situată pe coasta Mării Norvegiei, se numește „Orașul Vulturilor”. La 10 kilometri de Bude sunt stânci alese de multă vreme de vulturii cu coadă albă; vulturii de mare zburând deasupra orașului pot fi observați adesea în timpul zilei.

Cunoscătorii de monumente naturale sunt atrași de ghețarul Svartisen, în cel mai înalt punct al căruia, situat la o altitudine de 1600 de metri, turiștii pot urcă însoțit de un instructor.

< p>

În provincia Nordland există 17 arii protejate care sunt de interes pentru pasionații de călătorii. Deosebit de populară printre iubitorii de natură este rezervația naturală Bervatnent, pe al cărei teritoriu cresc orhidee; aceste flori pot fi văzute rar dincolo de Cercul Arctic.

Oaspeții din Bude sunt, de asemenea, interesați de Rezervația Naturală Sunnstraumen, o parte semnificativă a acestei zone este ocupată de păduri de conifere, care atrag fanii ecoturismului.

La aproximativ o jumătate de oră de capitala provinciei se află celebra strâmtoare Saltstraumen, renumită pentru cel mai puternic curent de maree din lume. În acele perioade în care nu se observă mareele, acest loc atrage pasionații de pescuit - aici se prind bine codul, somnul, heringul și pollockul.

La începutul verii, când vine sezonul nopților albe. , pescuitul în Marea Norvegiei și în strâmtoarea Saltstraumen este posibil noaptea.

Tururile în Buda pot fi de interes pentru rușii care preferă o vacanță ieftină în Norvegia; prețurile în hoteluri și restaurante din orașul polar sunt destul de accesibile. O vizită în capitala provinciei Nordland presupune cunoașterea monumentelor sale de arhitectură.

Principala atracție a orașului Bude, cu ceva mai puțin de 40 de mii de locuitori, este Biserica Budina, construită în secolul al XIII-lea. ; este unul dintre cele mai vechi temple din nordul Norvegiei.

< p>
Turiștii din capitala provinciei sunt interesați și de catedrala maiestuoasă, construită la scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial în stil neogotic.

La sfârșitul secolului trecut, Biserica Renwick a fost ridicat la Buda, care a devenit imediat una dintre principalele atracții ale orașului polar. Călătorii curioși sunt atrași de Muzeul Județean Nordland, situat într-un conac pitoresc din secolul al XIX-lea.

Turiștii de diferite vârste care se află în vacanță în Buda sunt interesați de Muzeul Național al Aviației, care prezintă avioane militare și de pasageri din diferite epoci istorice .

Nordland Musikfestuke, organizat în mod tradițional vara, a adus faimă în capitala Nordland și atrage fani de muzică din întreaga lume. Vacanțele în Buda implică familiarizarea cu mâncărurile care s-au răspândit în nordul Norvegiei.

Această capitală de provincie este unul dintre centrele de turism norvegiene pentru toate anotimpurile, care poate atrage călători pe tot parcursul anului.