Loading icon

Turer i Buda, Norge: information för resenärer

Den norska polarstaden Bodø, som har status som huvudstad i länet (provinsen) Nordland, lockar friluftsentusiaster, anhängare av pedagogisk turism och naturälskare.

Långt före resan, många turister boka en bil i Norge online för att få ett förmånligt pris på hyran, se fler attraktioner och inte vara beroende av resegrupper. På Oslo flygplats (Gardermoen) är kostnaden för en kompaktklassbil från 15 euro per dag, på Bergens flygplats är kostnaden ungefär detsamma - från 14 euro per dag.

>< p>
Det är välkänt att skidåkning i Norge är mycket populärt, i detta norra land finns det många skidorter med kvalitetsspår. Bude ligger vid foten av de skandinaviska bergen, på vars backar skidåkare kan åka skidor i nästan ett halvår.

Huvudstaden i provinsen Nordland, belägen vid Norska havets kust, heter "örnarnas stad". 10 kilometer från Bude finns klippor som länge har valts ut av havsörnar; Havsörnar som flyger över staden kan ofta ses under dagsljus.

Kännare av naturmonument lockas av Svartisenglaciären, till vars högsta punkt, belägen på en höjd av 1600 meter, turister kan klättra tillsammans med en instruktör.

>< p>

I Nordland finns 17 skyddade områden som är intressanta för resentusiaster. Särskilt populärt bland naturälskare är naturreservatet Bervatnent, på vars territorium orkidéer växer; dessa blommor kan sällan ses bortom polcirkeln.

Gäster i Bude är också intresserade av naturreservatet Sunnstraumen, en betydande del av denna zon är upptagen av barrskogar, som lockar fans av ekoturism.

Omkring en halvtimme från provinshuvudstaden ligger det berömda havssundet Saltstraumen, känt för den starkaste tidvattenströmmen i världen. I de perioder då tidvattnet inte observeras, lockar denna plats fiskeentusiaster - här fångas torsk, havskatt, sill och sej väl från båten.

I början av sommaren, när säsongen av vita nätter kommer , fiske i Norska havet och Saltstraumen sund är möjligt på natten.

Turer i Buda kan vara av intresse för ryssar som föredrar en billig semester i Norge; priserna på hotell och restauranger i polarstaden är ganska överkomliga. Ett besök i provinshuvudstaden Nordland innebär att lära känna dess arkitektoniska monument.

Staden Budes huvudattraktion, med lite mindre än 40 tusen invånare, är Budinakyrkan, byggd på 1200-talet ; det är ett av de äldsta templen i Nordnorge.

>< p>
Turister i provinshuvudstaden är också intresserade av den majestätiska katedralen, byggd strax efter andra världskriget i nygotisk stil.

I slutet av förra seklet, Renwick-kyrkan uppfördes i Buda, som omedelbart blev en av polarstadens huvudattraktioner. Nyfikna resenärer lockas av Nordlands läns museum, beläget i en pittoresk 1800-talsherrgård.

Turister i olika åldrar som semestrar i Buda är intresserade av National Aviation Museum, som visar militär- och passagerarflygplan från olika historiska epoker .

Nordland Musikfestuke, som traditionellt hålls på sommaren, har gjort huvudstaden Nordland känd och lockar musikfantaster från hela världen. Semester i Buda involverar bekantskap med de rätter som har blivit utbredda i Nordnorge.

Denna provinshuvudstad är ett av de norska turistcentrumen under hela säsongen som kan locka resenärer under hela året.