Loading icon

Zájezdy v Buda, Norsko: informace pro cestovatele

Norské polární město Bodø, které má statut hlavního města hrabství (provincie) Nordland, přitahuje outdoorové nadšence, příznivce vzdělávací turistiky a milovníky přírody.

Dlouho před cestou mnoho turistů zarezervujte si auto v Norsku online, abyste získali výhodnou sazbu pronájmu, viděli více atrakcí a nebyli závislí na skupinách zájezdů. Na letišti Oslo (Gardermoen) stojí vůz kompaktní třídy od 15 eur za den, na letišti Bergen je cena přibližně stejně – od 14 eur za den.

< p>
Je známo, že lyžování v Norsku je velmi oblíbené, v této severské zemi je mnoho lyžařských středisek s kvalitními tratěmi. Bude se nachází na úpatí skandinávských hor, na jejichž svazích mohou lyžaři lyžovat téměř půl roku.

Hlavním městem provincie Nordland ležící na pobřeží Norského moře je tzv. "město orlů". 10 kilometrů od Bude se nacházejí skály, které si odedávna vybírali orli mořští; mořské orly létající nad městem lze často spatřit za denního světla.

Znalce přírodních památek láká ledovec Svartisen, na jehož nejvyšší bod ležící v nadmořské výšce 1600 metrů mohou turisté lezení v doprovodu instruktora.

< p>

V provincii Nordland je 17 chráněných oblastí, které jsou zajímavé pro milovníky cestování. Obzvláště oblíbená mezi milovníky přírody je přírodní rezervace Bervatnent, na jejímž území rostou orchideje; tyto květiny lze jen zřídka spatřit za polárním kruhem.

Hosty Bude také zajímá přírodní rezervace Sunnstraumen, významnou část této zóny zabírají jehličnaté lesy, které lákají příznivce ekoturistiky.

Asi půl hodiny od hlavního města provincie se nachází známá mořská úžina Saltstraumen, která je známá nejsilnějším přílivovým proudem na světě. V obdobích, kdy není pozorován příliv a odliv, toto místo láká milovníky rybolovu - zde se z lodi dobře loví tresky, sumci, sledi a tresky.

Začátkem léta, kdy přichází období bílých nocí , rybolov v Norském moři a průlivu Saltstraumen je možný v noci.

Prohlídky v Budíně mohou být zajímavé pro Rusy, kteří preferují levnou dovolenou v Norsku; ceny v hotelech a restauracích v polárním městě jsou docela přijatelné. Návštěva hlavního města provincie Nordland zahrnuje poznávání jeho architektonických památek.

Hlavním lákadlem města Bude s o něco méně než 40 tisíci obyvateli je Budínský kostel, postavený ve 13. století. ; je to jeden z nejstarších chrámů v severním Norsku.

< p>
Turisty v hlavním městě provincie zajímá také majestátní katedrála, postavená krátce po druhé světové válce v novogotickém stylu.

Na samém konci minulého století kostel Renwick byla vztyčena v Budíně, která se okamžitě stala jednou z hlavních atrakcí polárního města. Zvědavé cestovatele přitahuje Muzeum okresu Nordland, které se nachází v malebném sídle z 19. století.

Turisty různých věkových kategorií na dovolené v Budíně zajímá Národní muzeum letectví, které představuje vojenská a osobní letadla z různých historických období .

Nordland Musikfestuke, který se tradičně koná v létě, proslavil hlavní město Nordland a přitahuje hudební fanoušky z celého světa. Dovolená v Budíně zahrnuje obeznámení se s pokrmy, které se v severním Norsku rozšířily.

Toto hlavní město provincie je jedním z celoročních norských turistických center, která mohou přilákat cestovatele po celý rok.