Loading icon

Turer i Buda, Norge: informasjon for reisende

Den norske polarbyen Bodø, som har status som hovedstad i fylket Nordland, tiltrekker seg friluftsentusiaster, tilhengere av pedagogisk turisme og naturelskere.

Lenge før reisen, mange turister bestill en bil i Norge online for å få en gunstig leiepris, se flere attraksjoner og ikke være avhengig av turgrupper. På Oslo lufthavn (Gardermoen) er prisen for en kompaktklassebil fra 15 euro per dag, på Bergen lufthavn er kostnaden omtrent det samme - fra 14 euro per dag.

>< p>
Det er velkjent at skikjøring i Norge er veldig populært, i dette nordlige landet er det mange alpinanlegg med kvalitetsløyper. Bude ligger ved foten av de skandinaviske fjellene, i bakkene hvor skiløpere kan stå på ski i nesten et halvt år.

Hovedstaden i provinsen Nordland, som ligger ved kysten av Norskehavet, heter "City of Eagles". 10 kilometer fra Bude er det bergarter som lenge har vært valgt av havørn; Havørn som flyr over byen kan ofte sees i dagslys.

Kennere av naturminner tiltrekkes av Svartisenbreen, til det høyeste punktet, som ligger i en høyde av 1600 meter, turister kan klatre akkompagnert av en instruktør.

>< p>

I Nordland er det 17 verneområder som er av interesse for reiseentusiaster. Spesielt populært blant naturelskere er Bervatnent naturreservat, på hvis territorium det vokser orkideer; disse blomstene kan sjelden sees utenfor polarsirkelen.

Gjester på Bude er også interessert i Sunnstraumen naturreservat, en betydelig del av denne sonen er okkupert av barskoger, som tiltrekker seg tilhengere av økoturisme.

Omtrent en halvtime fra provinshovedstaden ligger det berømte Saltstraumen-sjøstredet, kjent for den sterkeste tidevannsstrømmen i verden. I de periodene når tidevannet ikke observeres, tiltrekker dette stedet fiskeentusiaster - her fanges torsk, steinbit, sild og sei godt fra båten.

På begynnelsen av sommeren, når sesongen med hvite netter kommer , fiske i Norskehavet og Saltstraumen er mulig om natten.

Turer i Buda kan være av interesse for russere som foretrekker en rimelig ferie i Norge; prisene på hoteller og restauranter i polarbyen er ganske rimelige. Et besøk til provinshovedstaden Nordland innebærer å bli kjent med dens arkitektoniske monumenter.

Hovedattraksjonen i byen Bude, med litt under 40 tusen innbyggere, er Budina-kirken, bygget på 1200-tallet ; det er et av de eldste templene i Nord-Norge.

>< p>
Turister i provinshovedstaden er også interessert i den majestetiske katedralen, bygget kort tid etter andre verdenskrig i nygotisk stil.

Helt på slutten av forrige århundre, Renwick-kirken ble reist i Buda, som umiddelbart ble en av hovedattraksjonene i polarbyen. Nysgjerrige reisende tiltrekkes av Nordland Fylkesmuseum, som ligger i et pittoresk herskapshus fra 1800-tallet.

Turister i ulike aldre som ferierer i Buda er interessert i Nasjonalt luftfartsmuseum, som presenterer militær- og passasjerfly fra ulike historiske epoker .

Nordland Musikfestuke, tradisjonelt arrangert om sommeren, har brakt berømmelse til hovedstaden i Nordland og tiltrekker seg musikkfans fra hele verden. Ferier i Buda innebærer kjennskap til rettene som har blitt utbredt i Nord-Norge.

Denne provinshovedstaden er et av de norske reiselivssentrene for hele sesongen som kan tiltrekke reisende hele året.