Loading icon

Εκδρομές στη Βούδα της Νορβηγίας: πληροφορίες για ταξιδιώτες

Η νορβηγική πολική πόλη Bodø, η οποία έχει την ιδιότητα της πρωτεύουσας της κομητείας (επαρχίας) Nordland, προσελκύει λάτρεις της υπαίθρου, υποστηρικτές του εκπαιδευτικού τουρισμού και λάτρεις της φύσης.

Πολύ πριν από το ταξίδι, πολλοί τουρίστες κάντε online κράτηση αυτοκινήτου στη Νορβηγία για να λάβετε μια ευνοϊκή τιμή ενοικίασης, να δείτε περισσότερα αξιοθέατα και να μην εξαρτάστε από ομάδες περιηγήσεων. Στο Αεροδρόμιο του Όσλο (Gardermoen) το κόστος ενός αυτοκινήτου συμπαγούς κατηγορίας είναι από 15 ευρώ την ημέρα, στο Αεροδρόμιο του Μπέργκεν το κόστος είναι περίπου το ίδιο - από 14 ευρώ την ημέρα.

< p>
Είναι γνωστό ότι το σκι στη Νορβηγία είναι πολύ δημοφιλές, σε αυτή τη βόρεια χώρα υπάρχουν πολλά χιονοδρομικά κέντρα με ποιοτικές πίστες. Το Bude βρίσκεται στους πρόποδες των σκανδιναβικών βουνών, στις πλαγιές των οποίων οι σκιέρ μπορούν να κάνουν σκι για σχεδόν μισό χρόνο.

Η πρωτεύουσα της επαρχίας Nordland, που βρίσκεται στην ακτή της Νορβηγικής Θάλασσας, ονομάζεται η «Πόλη των Αετών». 10 χιλιόμετρα από το Bude υπάρχουν βράχοι που έχουν επιλεγεί εδώ και καιρό από αετούς με λευκή ουρά. Οι θαλάσσιοι αετοί που πετούν πάνω από την πόλη μπορούν συχνά να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι γνώστες των φυσικών μνημείων προσελκύονται από τον παγετώνα Svartisen, στο υψηλότερο σημείο του οποίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1600 μέτρων, οι τουρίστες μπορούν αναρρίχηση με συνοδεία εκπαιδευτή.

< p>

Στην επαρχία Nordland υπάρχουν 17 προστατευόμενες περιοχές που ενδιαφέρουν τους λάτρεις των ταξιδιών. Ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις της φύσης είναι το φυσικό καταφύγιο Bervatnent, στο έδαφος του οποίου αναπτύσσονται ορχιδέες. αυτά τα λουλούδια σπάνια μπορεί να δει κανείς πέρα ​​από τον Αρκτικό Κύκλο.

Οι επισκέπτες του Bude ενδιαφέρονται επίσης για το φυσικό καταφύγιο Sunnstraumen, ένα σημαντικό μέρος αυτής της ζώνης καταλαμβάνεται από δάση κωνοφόρων, τα οποία προσελκύουν τους λάτρεις του οικοτουρισμού.

Περίπου μισή ώρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας βρίσκεται το περίφημο θαλάσσιο στενό Saltstraumen, διάσημο για το ισχυρότερο παλιρροϊκό ρεύμα στον κόσμο. Σε εκείνες τις περιόδους που δεν παρατηρούνται οι παλίρροιες, αυτό το μέρος προσελκύει τους λάτρεις του ψαρέματος - εδώ ο μπακαλιάρος, το γατόψαρο, η ρέγγα και η πολτό αλιεύονται καλά από το σκάφος.

Στις αρχές του καλοκαιριού, όταν έρχεται η εποχή των λευκών νυχτών , το ψάρεμα στη Νορβηγική Θάλασσα και στο στενό Saltstraumen είναι δυνατό τη νύχτα.

Οι περιηγήσεις στη Βούδα μπορεί να ενδιαφέρουν τους Ρώσους που προτιμούν τις φθηνές διακοπές στη Νορβηγία. οι τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην πολική πόλη είναι αρκετά προσιτές. Μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα της επαρχίας του Nordland περιλαμβάνει τη γνωριμία με τα αρχιτεκτονικά της μνημεία.

Το κύριο αξιοθέατο της πόλης Bude, με λίγο λιγότερους από 40 χιλιάδες κατοίκους, είναι η εκκλησία Budina, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα ; είναι ένας από τους παλαιότερους ναούς στη Βόρεια Νορβηγία.

< p>
Οι τουρίστες στην πρωτεύουσα της επαρχίας ενδιαφέρονται επίσης για τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό, που χτίστηκε λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε νεογοτθικό στυλ.

Στα τέλη του περασμένου αιώνα, η Εκκλησία Renwick ανεγέρθηκε στη Βούδα, η οποία έγινε αμέσως ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πολικής πόλης. Οι περίεργοι ταξιδιώτες προσελκύονται από το Μουσείο της κομητείας Nordland, που βρίσκεται σε ένα γραφικό αρχοντικό του 19ου αιώνα.

Τουρίστες διαφορετικών ηλικιών που κάνουν διακοπές στη Βούδα ενδιαφέρονται για το Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας, το οποίο παρουσιάζει στρατιωτικά και επιβατικά αεροσκάφη από διαφορετικές ιστορικές εποχές .

Nordland Musikfestuke, που παραδοσιακά διοργανώνεται το καλοκαίρι, έχει φέρει φήμη στην πρωτεύουσα του Nordland και προσελκύει λάτρεις της μουσικής από όλο τον κόσμο. Οι διακοπές στη Βούδα περιλαμβάνουν εξοικείωση με τα πιάτα που έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα στη Βόρεια Νορβηγία.

Αυτή η πρωτεύουσα της επαρχίας είναι ένα από τα νορβηγικά τουριστικά κέντρα όλων των εποχών που μπορεί να προσελκύσει ταξιδιώτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.