Loading icon

Túrák Budán, Norvégiában: információk utazóknak

A norvég Bodø sarkváros, amely Nordland megye (tartomány) fővárosa státusszal rendelkezik, vonzza a szabadtéri túrázás szerelmeseit, az oktatási turizmus híveit és a természet szerelmeseit.

Jóval az utazás előtt sok turista online foglaljon autót Norvégiában, hogy kedvező bérleti díjat kapjon, több látnivalót láthasson, és ne függjön a túracsoportoktól. Az oslói repülőtéren (Gardermoen) egy kompakt osztályú autó napi 15 eurótól, a bergeni repülőtéren pedig körülbelül ugyanennyi - napi 14 eurótól.

< p>
Köztudott, hogy Norvégiában nagyon népszerű a síelés, ebben az északi országban számos síterep található minőségi pályákkal. Bude a skandináv hegység lábánál található, melynek lejtőin közel fél évig síelhetnek a síelők.

A Norvég-tenger partján fekvő Nordland tartomány fővárosa ún. a "Sasok városa". Budétől 10 kilométerre olyan sziklák találhatók, amelyeket a rétisasok régóta választottak; a város felett repülő tengeri sasokat gyakran lehet látni a nappali órákban.

A természeti emlékek ismerőit vonzza a Svartisen-gleccser, amelynek 1600 méteres magasságban található legmagasabb pontjára a turisták mászni oktató kíséretében.

< p>

Nordland tartományban 17 olyan védett terület található, amelyek az utazások szerelmesei számára érdekesek. A természetbarátok körében különösen népszerű a Bervatnent természetvédelmi terület, amelynek területén orchideák nőnek; ezek a virágok ritkán láthatók az Északi-sarkkörön túl.

Buda vendégei érdeklődnek a Sunnstraumen Természetvédelmi Terület iránt is, ennek a zónának jelentős részét fenyőerdők foglalják el, amelyek vonzzák az ökoturizmus kedvelőit.

A tartomány fővárosától körülbelül fél órányira található a híres Saltstraumen tengerszoros, amely a világ legerősebb árapályáról híres. Azokban az időszakokban, amikor az árapály nem figyelhető meg, ez a hely vonzza a horgászat szerelmeseit - itt a tőkehal, a harcsa, a hering és a pollock jól kifogható a csónakból.

Nyár elején, amikor eljön a fehér éjszakák szezonja , a Norvég-tengeren és a Saltstraumen-szoroson éjszaka is lehet horgászni.

A budai túrák érdekesek lehetnek az olcsó norvégiai nyaralást kedvelő oroszok számára; az árak a sarki város szállodáiban és éttermeiben meglehetősen megfizethetőek. A Nordland tartományi fővárosban tett látogatás során meg kell ismerkedni építészeti emlékeivel.

A valamivel kevesebb, mint 40 ezer lakosú Bude városának fő látványossága a 13. században épült Budina-templom ; Észak-Norvégia egyik legrégebbi temploma.

< p>
A tartományi főváros turistáit is érdekli a nem sokkal a második világháború után neogótikus stílusban épült fenséges katedrális.

A múlt század legvégén a Renwick-templom Budán állították fel, amely azonnal a sarkváros egyik fő látványossága lett. A kíváncsi utazókat a festői szépségű, 19. századi kastélyban található Nordland Megyei Múzeum vonzza.

A különböző korosztályú, Budán nyaraló turisták érdeklődését várja az Országos Repülőmúzeum, amely különböző történelmi korok katonai és utasszállító repülőgépeit mutatja be. .

Nordland Musikfestuke, amelyet hagyományosan nyáron rendeznek meg, hírnevet szerzett Nordland fővárosának, és a világ minden tájáról vonzza a zenerajongókat. A budai nyaraláshoz hozzátartozik az Észak-Norvégiában elterjedt ételek megismerése.

A tartományi főváros egyike azon egész évszakos norvég turisztikai központoknak, amelyek egész évben vonzzák az utazókat.