Loading icon

Tours in Buda, Noorwegen: informatie voor reizigers

De Noorse poolstad Bodø, die de status heeft van de hoofdstad van de provincie (provincie) Nordland, trekt buitenenthousiastelingen, aanhangers van educatief toerisme en natuurliefhebbers.

Lang voor de reis, veel toeristen boek online een auto in Noorwegen om een ​​gunstige huurprijs te krijgen, meer attracties te zien en niet afhankelijk te zijn van reisgroepen. Op Oslo Airport (Gardermoen) zijn de kosten van een compacte auto vanaf 15 euro per dag, op Bergen Airport bedragen de kosten ongeveer hetzelfde - vanaf 14 euro per dag.

< p>
Het is bekend dat skiën in Noorwegen erg populair is, in dit noordelijke land zijn er veel skigebieden met kwaliteitspistes. Bude ligt aan de voet van de Scandinavische bergen, op de hellingen waarvan skiërs bijna een half jaar kunnen skiën.

De hoofdstad van de provincie Nordland, gelegen aan de kust van de Noorse Zee, heet de "Stad van de Adelaars". 10 kilometer van Bude zijn er rotsen die al lang zijn gekozen door zeearenden; zeearenden die over de stad vliegen, zijn vaak overdag te zien.

Kenners van natuurlijke monumenten worden aangetrokken door de Svartisen-gletsjer, waarvan het hoogste punt, gelegen op een hoogte van 1600 meter, toeristen kunnen klim onder begeleiding van een instructeur.

< p>

In de provincie Nordland zijn 17 beschermde gebieden die interessant zijn voor reisliefhebbers. Vooral populair onder natuurliefhebbers is het natuurgebied Bervatnent, op wiens grondgebied orchideeën groeien; deze bloemen zijn zelden buiten de poolcirkel te zien.

Gasten van Bude zijn ook geïnteresseerd in het natuurreservaat Sunnstraumen, een aanzienlijk deel van deze zone wordt ingenomen door naaldbossen, die liefhebbers van ecotoerisme aantrekken.

Ongeveer een half uur van de provinciehoofdstad ligt de beroemde zeestraat Saltstraumen, beroemd om de sterkste getijstroom ter wereld. In die periodes waarin de getijden niet worden waargenomen, trekt deze plek visliefhebbers aan - hier worden kabeljauw, meerval, haring en koolvis goed gevangen vanaf de boot.

Aan het begin van de zomer, wanneer het seizoen van de witte nachten komt , vissen in de Noorse Zee en de Straat van Saltstraumen is 's nachts mogelijk.

Tours in Buda kunnen interessant zijn voor Russen die de voorkeur geven aan een goedkope vakantie in Noorwegen; prijzen in hotels en restaurants in de poolstad zijn redelijk betaalbaar. Een bezoek aan de provinciehoofdstad Nordland betekent kennismaken met de architecturale monumenten.

De belangrijkste attractie van de stad Bude, met iets minder dan 40 duizend inwoners, is de Budina-kerk, gebouwd in de 13e eeuw ; het is een van de oudste tempels in Noord-Noorwegen.

< p>
Toeristen in de provinciehoofdstad zijn ook geïnteresseerd in de majestueuze kathedraal, kort na de Tweede Wereldoorlog gebouwd in neogotische stijl.

Aan het einde van de vorige eeuw, de Renwick Church werd opgericht in Buda, dat meteen een van de belangrijkste attracties van de poolstad werd. Nieuwsgierige reizigers worden aangetrokken door het Nordland County Museum, gevestigd in een pittoresk 19e-eeuws herenhuis.

Toeristen van verschillende leeftijden die op vakantie zijn in Buda zijn geïnteresseerd in het National Aviation Museum, dat militaire en passagiersvliegtuigen uit verschillende historische tijdperken presenteert .

Nordland Musikfestuke, traditioneel gehouden in de zomer, heeft de hoofdstad Nordland beroemd gemaakt en trekt muziekfans van over de hele wereld. Vakanties in Buda houden kennis met de gerechten die in Noord-Noorwegen wijdverbreid zijn geworden.

Deze provinciehoofdstad is een van de Noorse toeristische centra die het hele jaar door reizigers kunnen trekken.