Loading icon

Reisid Budas, Norras: teave reisijatele

Norra Bodø polaarlinn, mis on Nordlandi maakonna (provintsi) pealinna staatuses, meelitab ligi õuehuvilisi, haridusturismi pooldajaid ja loodusesõpru.

Palju enne reisi palju turiste. broneerige auto Norras veebis, et saada soodsat renditasu, näha rohkem vaatamisväärsusi ja mitte sõltuda reisigruppidest. Oslo lennujaamas (Gardermoen) on kompaktklassi auto hind alates 15 eurost päevas, Bergeni lennujaamas on hind umbes sama - alates 14 eurost päevas.

< p>
Teada on, et Norras on suusatamine väga populaarne, selles põhjamaal on palju kvaliteetsete radadega suusakeskusi. Bude asub Skandinaavia mägede jalamil, mille nõlvadel saavad suusatajad suusatada ligi pool aastat.

Norra mere rannikul asuva Nordlandi provintsi pealinn kannab nn. "Kotkaste linn". Budest 10 kilomeetri kaugusel on kivid, mida merikotkad on ammu valinud; linna kohal lendavaid merikotkaid võib sageli näha valgel ajal.

Loodusmälestiste tundjaid köidab Svartiseni liustik, mille kõrgeimasse punkti, 1600 meetri kõrgusel, saavad turistid ronida juhendaja saatel.

< p>

Nordlandi provintsis on 17 kaitseala, mis pakuvad huvi reisihuvilistele. Loodussõprade seas on eriti populaarne Bervatnenti looduskaitseala, mille territooriumil kasvavad orhideed; neid lilli võib harva näha väljaspool polaarjoont.

Bude külalisi huvitab ka Sunnstraumeni looduskaitseala, olulise osa sellest tsoonist hõivavad okasmetsad, mis meelitavad ökoturismi austajaid.

Provintsi pealinnast umbes poole tunni kaugusel asub kuulus Saltstraumeni mereväin, mis on kuulus maailma tugevaima loodete hoovuse poolest. Nendel perioodidel, kui loodeteid ei täheldata, meelitab see koht kalapüügihuvilisi - siin püütakse paadist hästi tursk, säga, heeringas ja pollock.

Suve alguses, kui saabub valgete ööde hooaeg. , kalapüük Norra meres ja Saltstraumeni väinas on võimalik öösel.

Buda ekskursioonid võivad huvi pakkuda venelastele, kes eelistavad soodsat puhkust Norras; polaarlinna hotellide ja restoranide hinnad on üsna soodsad. Provintsi pealinna Nordlandi külastamine hõlmab selle arhitektuurimälestiste tundmaõppimist.

Veidi alla 40 tuhande elanikuga Bude linna peamiseks vaatamisväärsuseks on 13. sajandil ehitatud Budina kirik ; see on üks vanimaid templeid Põhja-Norras.

< p>
Provintsi pealinna turiste huvitab ka majesteetlik katedraal, mis ehitati vahetult pärast Teist maailmasõda neogooti stiilis.

Möödunud sajandi lõpul asus Renwicki kirik püstitati Budasse, millest sai kohe polaarlinna üks peamisi vaatamisväärsusi. Uudishimulikke reisijaid meelitab maalilises 19. sajandi mõisas asuv Nordlandi maakonna muuseum.

Budas puhkavaid erinevas vanuses turiste huvitab riiklik lennundusmuuseum, mis esitleb erinevate ajalooliste ajastute sõja- ja reisilennukeid. .

Tavapäraselt suvel toimuv Nordlandi muusikafestuke on toonud tuntust Nordlandi pealinnale ja meelitab kohale muusikafänne üle kogu maailma. Puhkus Budas hõlmab Põhja-Norras laialt levinud roogade tundmist.

See provintsi pealinn on üks Norra aastaringseid turismikeskusi, mis võib reisijaid aasta läbi meelitada.