Loading icon

Ekskursijas Budā, Norvēģijā: informācija ceļotājiem

Norvēģijas Bodo polārā pilsēta, kurai ir Nordlandes grāfistes (provinces) galvaspilsētas statuss, piesaista brīvdabas entuziastus, izglītojošā tūrisma piekritējus un dabas mīļotājus.

Jau pirms ceļojuma daudz tūristu Rezervējiet automašīnu Norvēģijā tiešsaistē, lai iegūtu izdevīgu nomas maksu, redzētu vairāk atrakciju un nebūtu atkarīgs no ekskursiju grupām. Oslo lidostā (Gardermoen) kompaktklases automašīnas cena ir no 15 eiro dienā, Bergenas lidostā maksa ir apmēram tikpat - no 14 eiro dienā.

< p>
Ir zināms, ka slēpošana Norvēģijā ir ļoti populāra, šajā ziemeļu valstī ir daudz slēpošanas kūrortu ar kvalitatīvām trasēm. Bude atrodas Skandināvijas kalnu pakājē, kuru nogāzēs slēpotāji var slēpot teju pusgadu.

Norvēģijas jūras piekrastē esošās Nordlendas provinces galvaspilsēta tiek saukta "Ērgļu pilsēta". 10 kilometrus no Budes atrodas akmeņi, kurus jau sen ir izvēlējušies baltie ērgļi; jūras ērgļus, kas lido pāri pilsētai, bieži var redzēt arī diennakts gaišajā laikā.

Dabas pieminekļu cienītājus piesaista Svartisena ledājs, kura augstākajā punktā, kas atrodas 1600 metru augstumā, tūristi var kāpt instruktora pavadībā.

< p>

Nordlendas provincē ir 17 aizsargājamās teritorijas, kas interesē ceļojumu entuziastus. Īpaši iecienīts dabas mīļotāju vidū ir dabas liegums Bervatnent, kura teritorijā aug orhidejas; šos ziedus reti var redzēt aiz polārā loka.

Būdes viesus interesē arī Sunnstraumenas dabas liegums, ievērojamu šīs zonas daļu aizņem skuju koku meži, kas vilina ekotūrisma cienītājus.

Apmēram pusstundu no provinces galvaspilsētas atrodas slavenais Saltstraumen jūras šaurums, kas slavens ar spēcīgāko plūdmaiņu straumi pasaulē. Tajos periodos, kad plūdmaiņas netiek novērotas, šī vieta piesaista makšķerēšanas entuziastus - šeit no laivas labi ķer mencas, sams, reņģes un pollaki.

Vasaras sākumā, kad iestājas balto nakšu laiks. , makšķerēšana Norvēģijas jūrā un Saltstraumenas šaurumā ir iespējama naktī.

Ekskursijas Budā var interesēt krievus, kuri dod priekšroku lētām brīvdienām Norvēģijā; cenas viesnīcās un restorānos polārajā pilsētā ir diezgan pieņemamas. Provinces galvaspilsētas Nordlandes apmeklējums ietver tās arhitektūras pieminekļu iepazīšanu.

Būdes pilsētas, kurā dzīvo nedaudz mazāk par 40 tūkstošiem iedzīvotāju, galvenā atrakcija ir Budiņas baznīca, kas celta 13. gadsimtā. ; tas ir viens no vecākajiem tempļiem Ziemeļnorvēģijā.

< p>
Tūristus provinces galvaspilsētā interesē arī majestātiskā katedrāle, kas celta neilgi pēc Otrā pasaules kara neogotikas stilā.

Pagājušā gadsimta pašās beigās Renvikas baznīca tika uzcelta Budā, kas uzreiz kļuva par vienu no polārās pilsētas galvenajām apskates vietām. Zinātkāros ceļotājus piesaista Nordlendas apgabala muzejs, kas atrodas gleznainā 19. gadsimta savrupmājā.

Dažāda vecuma tūristus, kas atpūšas Budā, interesē Nacionālais aviācijas muzejs, kurā apskatāmas dažādu vēstures laikmetu militārās un pasažieru lidmašīnas. .

Nordland Musikfestuke, kas tradicionāli notiek vasarā, ir atnesis slavu Nordlendas galvaspilsētai un piesaista mūzikas cienītājus no visas pasaules. Atpūta Budā ir saistīta ar Ziemeļnorvēģijā plaši izplatītajiem ēdieniem.

Šī provinces galvaspilsēta ir viens no Norvēģijas visu sezonu tūrisma centriem, kas var piesaistīt ceļotājus visa gada garumā.