Loading icon

Obilasci u Budimu, Norveška: informacije za putnike

Norveški polarni grad Bodø, koji ima status glavnog grada županije (pokrajine) Nordland, privlači entuzijaste na otvorenom, pobornike obrazovnog turizma i ljubitelje prirode.

Davno prije putovanja, brojni turisti rezervirajte automobil u Norveškoj online kako biste dobili povoljnu cijenu najma, vidjeli više atrakcija i ne ovisili o turističkim grupama. U zračnoj luci Oslo (Gardermoen) cijena automobila kompaktne klase je od 15 eura po danu, u zračnoj luci Bergen cijena je otprilike isto - od 14 eura po danu.

< p
Poznato je da je skijanje u Norveškoj vrlo popularno, u ovoj sjevernoj zemlji ima mnogo skijališta s kvalitetnim stazama. Bude se nalazi u podnožju skandinavskih planina na čijim obroncima skijaši mogu skijati gotovo pola godine.

Glavni grad pokrajine Nordland, smješten na obali Norveškog mora, zove se "Grad orlova". 10 kilometara od Budea nalaze se stijene koje su davno birali orlovi bjelorepani; Morski orlovi koji lete iznad grada često se mogu vidjeti tijekom dana.

Poznavatelje prirodnih spomenika privlači ledenjak Svartisen, na čiju najvišu točku, smještenu na nadmorskoj visini od 1600 metara, turisti mogu uspon u pratnji instruktora.

< p

U pokrajini Nordland postoji 17 zaštićenih područja koja su od interesa za ljubitelje putovanja. Posebno popularan među ljubiteljima prirode je rezervat prirode Bervatnent, na čijem području rastu orhideje; ovo cvijeće rijetko se može vidjeti izvan Arktičkog kruga.

Gosti Budea zanimaju i rezervat prirode Sunnstraumen, značajan dio ove zone zauzimaju crnogorične šume koje privlače ljubitelje ekoturizma.

Na oko pola sata od glavnog grada provincije nalazi se poznati morski tjesnac Saltstraumen, poznat po najjačoj plimnoj struji na svijetu. U onim razdobljima kada se plime i oseke ne promatraju, ovo mjesto privlači ljubitelje ribolova - ovdje se iz čamca dobro hvataju bakalar, som, haringa i polot.

Početkom ljeta, kada dolazi sezona bijelih noći , noću je moguć ribolov u Norveškom moru i tjesnacu Saltstraumen.

Obileti u Budimu mogu biti zanimljivi Rusima koji preferiraju jeftin odmor u Norveškoj; cijene u hotelima i restoranima u polarnom gradu su prilično pristupačne. Posjet glavnom gradu pokrajine Nordland podrazumijeva upoznavanje njegovih arhitektonskih spomenika.

Glavna atrakcija grada Budea, s nešto manje od 40 tisuća stanovnika, je crkva Budina, izgrađena u 13. stoljeću. ; jedan je od najstarijih hramova u sjevernoj Norveškoj.

< p
Turiste u glavnom gradu pokrajine zanima i veličanstvena katedrala, izgrađena ubrzo nakon Drugog svjetskog rata u neogotičkom stilu.

Na samom kraju prošlog stoljeća crkva Renwick podignut je u Budimu, koji je odmah postao jedna od glavnih atrakcija polarnog grada. Znatiželjne putnike privlači Okružni muzej Nordland, smješten u slikovitoj vili iz 19. stoljeća.

Turiste različite dobi koji ljetuju u Budimu zanima Nacionalni muzej zrakoplovstva koji predstavlja vojne i putničke zrakoplove iz različitih povijesnih razdoblja .

Nordland Musikfestuke, koji se tradicionalno održava ljeti, donio je slavu glavnom gradu Nordlandu i privlači ljubitelje glazbe iz cijelog svijeta. Odmor u Budimu uključuje upoznavanje s jelima koja su postala raširena u sjevernoj Norveškoj.

Ovaj glavni grad pokrajine jedno je od norveških turističkih središta tijekom cijele godine koje mogu privući putnike tijekom cijele godine.