Loading icon

Ture i Buda, Norge: information til rejsende

Den norske polarby Bodø, som har status som hovedstad i amtet (provinsen) Nordland, tiltrækker friluftsentusiaster, tilhængere af uddannelsesturisme og naturelskere.

Længe før turen var der mange turister book en bil i Norway online for at få en favorabel lejepris, se flere attraktioner og ikke være afhængig af rejsegrupper. Ved Oslo Airport (Gardermoen) er prisen på en kompaktklassebil fra 15 euro pr. dag, ved Bergen Airport er prisen omtrent det samme - fra 14 euro pr. dag.


Det er velkendt, at skiløb i Norge er meget populær, i dette nordlige land er der mange skisportssteder med kvalitetsspor. Bude ligger ved foden af ​​de skandinaviske bjerge, på hvis skråninger skiløbere kan stå på ski i næsten et halvt år.

Hovedstaden i provinsen Nordland, der ligger på kysten af ​​Norskehavet, hedder "Ørnenes by". 10 kilometer fra Bude er der klipper, som længe er blevet valgt af havørne; Havørne flyver over byen kan ofte ses i dagtimerne.

Kynnere af naturmonumenter tiltrækkes af Svartisen-gletsjeren, til hvis højeste punkt, beliggende i 1600 meters højde, turister kan klatre ledsaget af en instruktør.



I provinsen Nordland er der er 17 fredede områder, der er interessante for rejseentusiaster. Særligt populært blandt naturelskere er naturreservatet Bervatnent, på hvis territorium orkideer vokser; disse blomster kan sjældent ses ud over polarcirklen.

Gæster i Bude er også interesserede i Sunnstraumen Nature Reserve, en betydelig del af denne zone er optaget af nåleskove, som tiltrækker fans af økoturisme.

Omtrent en halv time fra provinshovedstaden ligger det berømte Saltstraumen-søstræde, der er berømt for den stærkeste tidevandsstrøm i verden. I de perioder, hvor tidevandet ikke observeres, tiltrækker dette sted fiskeentusiaster - her fanges torsk, havkat, sild og sej godt fra båden.

I begyndelsen af ​​sommeren, når sæsonen med hvide nætter kommer , fiskeri i Norskehavet og Saltstraumen-strædet er muligt om natten.

Turture i Buda kan være interessante for russere, der foretrækker en billig ferie i Norge; priserne på hoteller og restauranter i polarbyen er ganske overkommelige. Et besøg i provinshovedstaden Nordland indebærer, at man lærer dens arkitektoniske monumenter at kende.

Hovedattraktionen i byen Bude, med lidt mindre end 40 tusinde indbyggere, er Budina-kirken, bygget i det 13. århundrede ; det er et af de ældste templer i Nordnorge.


Turister i provinshovedstaden er også interesserede i den majestætiske katedral, bygget kort efter Anden Verdenskrig i nygotisk stil.

I slutningen af ​​forrige århundrede blev Renwick-kirken opført i Buda, som straks blev en af ​​hovedattraktionerne i polarbyen. Nysgerrige rejsende tiltrækkes af Nordland Amtsmuseum, som ligger i et malerisk palæ fra det 19. århundrede.

Turister i forskellige aldre, der ferierer i Buda, er interesserede i National Aviation Museum, som præsenterer militær- og passagerfly fra forskellige historiske epoker .

Nordland Musikfestuke, der traditionelt afholdes om sommeren, har bragt berømmelse til hovedstaden Nordland og tiltrækker musikfans fra hele verden. Ferier i Buda indebærer kendskab til de retter, der er blevet udbredt i Nordnorge.

Denne provinshovedstad er et af de norske turistcentre, der er åben hele sæsonen, og som kan tiltrække rejsende hele året.