Loading icon

Retket Budassa, Norjassa: tietoa matkailijoille

Norjalainen Bodøn napakaupunki, jolla on Nordlandin läänin (provinssin) pääkaupunki, houkuttelee ulkoilun harrastajia, koulutusmatkailun kannattajia ja luonnonystäviä.

Jo kauan ennen matkaa paljon turisteja Varaa auto Norjasta verkossa saadaksesi edullisen vuokrahinnan, nähdäksesi enemmän nähtävyyksiä etkä ole riippuvainen matkaryhmistä. Oslon lentokentällä (Gardermoen) kompaktiluokan auton hinta on alkaen 15 euroa päivässä, Bergenin lentokentällä hinta on suunnilleen sama - alkaen 14 euroa per päivä.

< p>
Norjassa hiihto on hyvin suosittua, tässä pohjoisessa maassa on monia hiihtokeskuksia, joissa on laadukkaat ladut. Bude sijaitsee Skandinavian vuorten juurella, joiden rinteillä hiihtäjät voivat hiihtää lähes puoli vuotta.

Norjanmeren rannikolla sijaitsevan Nordlandin maakunnan pääkaupunki on ns. "Kotkien kaupunki". 10 kilometriä Budesta on kiviä, joita merikotkat ovat pitkään valinneet; kaupungin yllä lentäviä merikotkia voi usein nähdä valoisaan aikaan.

Luonnonmuistomerkkien ystäville houkuttelee Svartisen-jäätikkö, jonka korkeimmalle, 1600 metrin korkeudella sijaitsevalle paikalle turistit voivat kiivetä ohjaajan mukana.

< p>

Nordlandin maakunnassa on 17 suojelualuetta, jotka kiinnostavat matkailun harrastajia. Erityisen suosittu luonnonystävien keskuudessa on Bervatnentin luonnonsuojelualue, jonka alueella orkideat kasvavat; näitä kukkia harvemmin näkee napapiirin ulkopuolella.

Buden vieraat ovat kiinnostuneita myös Sunnstraumenin luonnonsuojelualueesta, merkittävä osa tästä vyöhykkeestä on havumetsät, jotka houkuttelevat ekomatkailun ystäviä.

Noin puolen tunnin päässä maakunnan pääkaupungista on kuuluisa Saltstraumenin merisalmi, joka on kuuluisa maailman voimakkaimmasta vuorovesivirrasta. Niinä aikoina, jolloin vuorovesi ei ole havaittavissa, tämä paikka houkuttelee kalastuksen harrastajia - täällä turska, monni, silli ja pollock saadaan hyvin kiinni veneestä.

Kesän alussa, kun valkoisten öiden kausi koittaa , kalastus Norjanmerellä ja Saltstraumenin salmella on mahdollista yöllä.

Budan retket voivat kiinnostaa venäläisiä, jotka haluavat viettää edullista lomaa Norjassa; hinnat napakaupungin hotelleissa ja ravintoloissa ovat melko edullisia. Vierailu Nordlandin provinssin pääkaupungissa sisältää sen arkkitehtonisiin monumentteihin tutustumisen.

Hieman alle 40 000 asukkaan Buden kaupungin tärkein nähtävyys on Budinan kirkko, joka on rakennettu 1200-luvulla. ; se on yksi Pohjois-Norjan vanhimmista temppeleistä.

< p>
Provinssin pääkaupungin turistit ovat kiinnostuneita myös majesteettisesta katedraalista, joka rakennettiin pian toisen maailmansodan jälkeen uusgoottilaiseen tyyliin.

Viime vuosisadan lopulla Renwickin kirkko pystytettiin Budaan, josta tuli heti yksi napakaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Uteliaisiin matkailijoita houkuttelee Nordland County Museum, joka sijaitsee viehättävässä 1800-luvun kartanossa.

Budassa lomailevat eri-ikäiset turistit ovat kiinnostuneita Kansallisesta ilmailumuseosta, joka esittelee sotilas- ja matkustajalentokoneita eri historiallisilta aikakausilta. .

Perinteisesti kesällä järjestettävä Nordland Musikfestuke on tuonut mainetta Nordlandin pääkaupungille ja houkuttelee musiikin ystäviä kaikkialta maailmasta. Budan lomalla tutustutaan Pohjois-Norjassa laajalle levinneisiin ruokiin.

Tämä maakunnan pääkaupunki on yksi Norjan matkailukeskuksista, joka voi houkutella matkailijoita ympäri vuoden.