Loading icon

Grand Place, Belçika'nın başkentindeki ana meydanlardan biridir.

Şu anda Brüksel'in turist "kalbinde" bulunan Grand Place, haklı olarak Eski Dünyanın en görkemli meydanlarından biri olarak kabul ediliyor. Meydanın dört bir yanında inşa edilen binalar, kalifiye uzmanlar tarafından yapılmış taş objelerdir ve dünya çapında emsalsiz mimari örneklerdir.

Birçok turist, uygun bir kiralama fiyatı elde etmek, daha fazla turistik yer görmek ve tur gruplarına bağlı kalmamak için seyahatten önce Belçika'da çevrimiçi bir araba rezervasyonu yapıyor. Zaventem Havaalanında, kompakt sınıf bir araba kiralamanın maliyeti günlük 15 Euro'dan, Brüksel Charleroi Havaalanında - 17 Euro'dan başlıyor günlük avro. Daha uzun süreli kiralamalarda indirim alabilirsiniz.

Geçmiş

Ticaret alanı, XII. Yüzyılda bir zamanlar bataklık olan bölgede ortaya çıktı. Sonraki yüzyılda, asıl amacı ekmek ürünlerinin depolanması olan Ekmek Evi burada inşa edildi. Gelecekte bu binaya "Kral Evi" adı verildi. İlginç bir gerçek şu ki, Hollanda dilinde bugün bile daha eski bir isim ("Ekmek Evi") korunuyor. Aynı zamanda Fransızca'da bu yapı "Kral Evi" olarak anılır. 15. yüzyılın ilk yarısında, modern çağa kadar korunan Gotik tarzda bir belediye binası inşa edildi.


17. yüzyılın sonunda, Belçika başkentinin Fransız ordusu tarafından yoğun bir şekilde bombalanması sonucunda şehir fiilen yeryüzünden silindi. Meydan alanında sadece belediye binası mucizevi bir şekilde zarar görmedi ve Kral Evi de kısmen korundu.

Ancak çatışmalar sona erdikten sonra meydan, varlıklı vatandaşlar tarafından hızla restore edildi. Sonuç olarak, moderne son derece yakın bir görünüme kavuştu.

Bu cazibe merkezinin ortaya çıkış koşullarını anlatan bir efsane bugüne kadar hayatta kaldı. Buna göre, güzel bir gün, Fransız hükümdar XIV.Louis, Brüksel'in ihtişamıyla ilgili hikayelerden o kadar bıkmıştı ki, şahsen bu yere gelmeye karar verdi. Kral şehre vardığında şaşkınlığı sınır tanımıyordu. Onun standartlarına göre Brüksel aslında Fransa'nın başkentinden daha iyiydi. Sonuç olarak, hükümdar fahiş bir kıskançlık ve öfkeye kapıldı. Ayrıca, birliklerine ateşli mermilerin yardımıyla şehri yerle bir etmelerini emretti. Ancak Belçikalılar aynı zamanda çalışkan ve inatçı bir halktır. Kasaba halkı çok çaba ve para harcadı ve çok sevdikleri şehri ve onunla birlikte meydanı hızla restore etti.

Dolayısıyla, Grand Place Avrupa'da mimari yapısı dikkatlice planlanmış tek Orta Çağ meydanıdır.

Bugüne kadar, çeşitli derneklere mensup tüccar ve zanaatkarların aktif olarak çalıştığı binalar, tam olarak üst üste yerleştirilmiştir. Bununla birlikte, meydanın topraklarındaki en göze çarpan mimari eserler, haklı olarak başkentin belediye binası ve Kralın Evi.Son 50 yıldır, Yılda birkaç kez, başkent meydanının tamamı güzel bir begonya tarlasıyla süslenir.Bu amaç için özel olarak yetiştirilen yaklaşık 700.000 çiçek dikdörtgen şeklinde istiflenir ve bu cazibe merkezini birkaç gün boyunca süslemek için kullanılır. Belçika başkenti bu cazibeyi kesinlikle takdir edecek.