Loading icon

Grand Place er et av hovedplassene i den belgiske hovedstaden.

Grand Place, som for tiden ligger i selve "hjertet" av turist-Brussel, regnes fortjent som et av de mest praktfulle torgene i den gamle verden. Bygningene som er bygget på alle sider av torget er steingjenstander laget av kvalifiserte spesialister og er uovertruffen eksempler på arkitektur rundt om i verden.

Før turen bestiller mange turister bil i Belgia online for å få en gunstig leiepris, se flere severdigheter og ikke være avhengig av turgrupper. På Zaventem flyplass er kostnaden for å leie en kompaktklassebil fra 15 euro per dag, på Brussels Charleroi flyplass - fra 17. euro per dag. Ved utleie for en lengre periode kan du få rabatt.

Historikk

Handelsområdet dukket opp på 1200-tallet på territoriet der det pleide å være et sumpete område. I det neste århundret ble Brødhuset bygget her, hvis hovedformål var oppbevaring av brødprodukter. I fremtiden ble denne bygningen kalt «Kongehuset». Et interessant faktum er at i det nederlandske språket selv i dag er det eldre navnet ("Brødhuset") bevart. Samtidig kalles denne bygningen på fransk for «Kongens hus». I første halvdel av 1400-tallet ble det bygget et rådhus i gotisk, som er bevart til moderne tid.


På slutten av 1600-tallet, som et resultat av intensiv beskytning av den belgiske hovedstaden av den franske hæren, ble byen praktisk talt utslettet fra jordens overflate. På torgets område var det bare bygningen av rådhuset som mirakuløst ikke led, og Kongehuset ble også delvis bevart.

Men etter slutten av fiendtlighetene ble plassen raskt restaurert av velstående borgere. Som et resultat fikk hun et utseende som er ekstremt nært moderne.

En legende har overlevd til i dag som forteller om omstendighetene rundt utseendet til denne attraksjonen. I samsvar med det, en vakker dag, var den franske herskeren Ludvig XIV så lei av historier om prakten til Brussel at han bestemte seg for personlig å komme til dette stedet. Da kongen kom til byen, visste hans overraskelse ingen grenser. Etter hans standarder var Brussel faktisk bedre enn Frankrikes hovedstad. Som et resultat ble herskeren overveldet av ublu misunnelse og raseri. Videre beordret han troppene sine til å ødelegge byen til bakken ved hjelp av brennende prosjektiler. Belgierne er imidlertid et hardtarbeidende og sta folk på samme tid. Byens innbyggere investerte mye krefter og penger og restaurerte raskt sin elskede by, og sammen med den torget.

Dermed er Grand Place det eneste middelaldertorget i Europa, hvis arkitektoniske ensemble var nøye planlagt.

Til i dag ligger bygningene, hvor kjøpmenn og håndverkere som tilhører forskjellige foreninger aktivt arbeidet, plassert nøyaktig på rekke og rad. Imidlertid kan de mest fremragende arkitektoniske kreasjonene på torgets territorium med rette kalles hovedstadens rådhus og Kongens hus. De siste 50 årene, flere ganger i året har hele hovedstadsplassens territorium blitt dekorert med et vakkert felt med begonier. Omtrent 700 000 blomster spesielt dyrket for dette formålet er stablet i rektangulær form og brukt til å dekorere t. hans attraksjon i flere dager. Hver gjest i den belgiske hovedstaden vil definitivt sette pris på denne attraksjonen.