Loading icon

Η Grand Place είναι μια από τις κύριες πλατείες της βελγικής πρωτεύουσας.

Η Grand Place, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ίδια την «καρδιά» των τουριστικών Βρυξελλών, θεωρείται επάξια μια από τις πιο μαγευτικές πλατείες του Παλαιού Κόσμου. Τα κτίρια που είναι χτισμένα σε όλες τις πλευρές της πλατείας είναι πέτρινα αντικείμενα κατασκευασμένα από εξειδικευμένους ειδικούς και αποτελούν αξεπέραστα δείγματα αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο.

Πριν από το ταξίδι, πολλοί τουρίστες κάνουν κράτηση αυτοκινήτου στο Βέλγιο στο Διαδίκτυο για να λάβετε μια ευνοϊκή τιμή ενοικίασης, να δείτε περισσότερα αξιοθέατα και να μην εξαρτάστε από ομάδες περιηγήσεων. Στο αεροδρόμιο Zaventem, το κόστος ενοικίασης ενός αυτοκινήτου συμπαγούς κατηγορίας είναι από 15 ευρώ την ημέρα, στο αεροδρόμιο Σαρλερουά των Βρυξελλών - από τις 17 ευρώ την ημέρα. Όταν ενοικιάζετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να λάβετε έκπτωση.

Ιστορικό

Η περιοχή συναλλαγών εμφανίστηκε τον 12ο αιώνα στην περιοχή όπου υπήρχε μια ελώδης περιοχή. Τον επόμενο αιώνα χτίστηκε εδώ το Αρτοσπίτι, κύριος σκοπός του οποίου ήταν η αποθήκευση των προϊόντων άρτου. Στο μέλλον, το κτίριο αυτό ονομαζόταν «Σπίτι του Βασιλιά». Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι στην Ολλανδική γλώσσα διατηρείται ακόμη και σήμερα το αρχαιότερο όνομα («Bread House»). Ταυτόχρονα, στα γαλλικά, το κτίριο αυτό ονομάζεται «Σπίτι του Βασιλιά». Στο πρώτο μισό του 15ου αιώνα, χτίστηκε ένα δημαρχείο γοτθικού στιλ, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τη σύγχρονη εποχή.


Στα τέλη του 17ου αιώνα, ως αποτέλεσμα των εντατικών βομβαρδισμών της βελγικής πρωτεύουσας από τον γαλλικό στρατό, η πόλη ουσιαστικά εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Στον χώρο της πλατείας μόνο το κτίριο του δημαρχείου από θαύμα δεν έπαθε, ενώ διατηρήθηκε μερικώς και το Βασιλικό Σπίτι.

Αλλά μετά το τέλος των εχθροπραξιών, η πλατεία αποκαταστάθηκε γρήγορα από πλούσιους πολίτες. Ως αποτέλεσμα, πήρε μια εμφάνιση που είναι εξαιρετικά κοντά στο μοντέρνο.

Ένας θρύλος έχει επιζήσει μέχρι σήμερα που λέει για τις συνθήκες εμφάνισης αυτού του αξιοθέατου. Σύμφωνα με αυτό, μια ωραία μέρα, ο Γάλλος ηγεμόνας Λουδοβίκος XIV ήταν τόσο κουρασμένος από ιστορίες για το μεγαλείο των Βρυξελλών που αποφάσισε να έρθει προσωπικά σε αυτό το μέρος. Όταν ο βασιλιάς έφτασε στην πόλη, η έκπληξή του δεν είχε όρια. Με τα δικά του πρότυπα, οι Βρυξέλλες ήταν στην πραγματικότητα καλύτερες από την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Σαν αποτέλεσμα, ο ηγεμόνας κυριεύτηκε από υπέρμετρο φθόνο και οργή. Περαιτέρω, διέταξε τα στρατεύματά του να καταστρέψουν την πόλη στο έδαφος με τη βοήθεια πύρινων βλημάτων. Ωστόσο, οι Βέλγοι είναι λαός εργατικός και πεισματάρης ταυτόχρονα. Οι κάτοικοι της πόλης επένδυσαν πολύ κόπο και χρήματα και αποκατέστησαν γρήγορα την αγαπημένη τους πόλη και μαζί της την πλατεία.

Έτσι, η Grand Place είναι η μόνη μεσαιωνική πλατεία στην Ευρώπη, το αρχιτεκτονικό σύνολο της οποίας σχεδιάστηκε προσεκτικά.

Μέχρι σήμερα, τα κτίρια, στις εγκαταστάσεις των οποίων εργάζονταν ενεργά έμποροι και τεχνίτες που ανήκαν σε διάφορους συλλόγους, βρίσκονται ακριβώς στη σειρά. Ωστόσο, οι πιο εξαιρετικές αρχιτεκτονικές δημιουργίες στην επικράτεια της πλατείας μπορούν δικαίως να ονομαστούν το δημαρχείο της πρωτεύουσας και το Σπίτι του Βασιλιά.Τα τελευταία 50 χρόνια, Πολλές φορές το χρόνο, ολόκληρη η περιοχή της πλατείας της πρωτεύουσας έχει διακοσμηθεί με ένα όμορφο χωράφι με μπιγκόνιες.Περίπου 700.000 λουλούδια που καλλιεργούνται ειδικά για το σκοπό αυτό στοιβάζονται σε ορθογώνιο σχήμα και χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση την έλξη του για αρκετές μέρες. Κάθε επισκέπτης της βελγικής πρωτεύουσας σίγουρα θα εκτιμήσει αυτό το αξιοθέατο.