Loading icon

Grand Place är ett av de största torgen i den belgiska huvudstaden.

Grand Place, som för närvarande ligger i själva "hjärtat" av turistiska Bryssel, anses välförtjänt vara ett av de mest magnifika torgen i den gamla världen. Byggnaderna som byggs på alla sidor av torget är stenföremål gjorda av kvalificerade specialister och är oöverträffade exempel på arkitektur runt om i världen.

Innan resan bokar många turister en bil i Belgien online för att få en förmånlig hyra, se fler sevärdheter och inte vara beroende av resegrupper. På Zaventem flygplats är kostnaden för att hyra en kompaktklassbil från 15 euro per dag, på Bryssel Charleroi flygplats - från 17 euro per dag. Vid uthyrning under en längre period kan du få rabatt.

Historik

Handelsområdet dök upp på 1200-talet på det territorium där det tidigare fanns ett sumpigt område. Under nästa århundrade byggdes här Brödhuset, vars huvudsakliga syfte var lagring av brödprodukter. I fortsättningen kallades denna byggnad för "Kungshuset". Ett intressant faktum är att på det nederländska språket än idag finns det äldre namnet ("Brödhuset") bevarat. Samtidigt kallas denna byggnad på franska för "Kungens hus". Under första hälften av 1400-talet byggdes ett rådhus i gotisk som har bevarats fram till modern tid.


I slutet av 1600-talet, som ett resultat av den franska arméns intensiva beskjutning av den belgiska huvudstaden, utplånades staden praktiskt taget från jordens yta. På torgets område var det bara byggnaden av stadshuset som mirakulöst inte led, och kungens hus bevarades också delvis.

Men efter fientligheternas slut restaurerades torget snabbt av rika medborgare. Som ett resultat fick hon ett utseende som är extremt nära modernt.

En legend har överlevt till denna dag som berättar om omständigheterna kring uppkomsten av denna attraktion. I enlighet med det, en vacker dag, var den franske härskaren Ludvig XIV så trött på berättelser om Bryssels prakt att han bestämde sig för att personligen komma till denna plats. När kungen anlände till staden visste hans förvåning inga gränser. Med hans mått mätt var Bryssel faktiskt bättre än huvudstaden i Frankrike. Som ett resultat övervanns härskaren av orimlig avund och raseri. Vidare beordrade han sina trupper att förstöra staden till marken med hjälp av brinnande projektiler. Belgarna är dock ett hårt arbetande och envist folk på samma gång. Stadsborna investerade mycket kraft och pengar och restaurerade snabbt sin älskade stad, och tillsammans med den torget.

Därmed är Grand Place det enda medeltida torget i Europa, vars arkitektoniska ensemble var noggrant planerad.

Till nuvarande tid ligger byggnaderna, i vars lokaler köpmän och hantverkare tillhörande olika föreningar aktivt arbetade, exakt i en rad. De mest enastående arkitektoniska skapelserna på torgets territorium kan dock med rätta kallas huvudstadens rådhus och Kungens hus. Under de senaste 50 åren, flera gånger om året har huvudstadstorgets hela territorium dekorerats med ett vackert fält av begonia. Omkring 700 000 blommor som odlats speciellt för detta ändamål staplas i rektangulär form och används för att dekorera denna attraktion i flera dagar.Varje gäst på Belgiens huvudstad kommer definitivt att uppskatta denna attraktion.