Loading icon

Grand Place er en af de vigtigste pladser i den belgiske hovedstad.

Grand Place, som i øjeblikket ligger i selve "hjertet" af det turistmæssige Bruxelles, betragtes fortjent som en af de mest storslåede pladser i den gamle verden. Bygningerne bygget på alle sider af pladsen er stengenstande lavet af kvalificerede specialister og er uovertrufne eksempler på arkitektur rundt om i verden.

Før turen booker mange turister en bil i Belgium online for at få en favorabel lejepris, se flere seværdigheder og ikke afhængig af turgrupper. I lufthavnen Zaventem er prisen for at leje en bil i kompaktklassen fra 15 euro pr. dag, i lufthavnen Brussels Charleroi - fra 17 euro pr. dag. Når du lejer i en længere periode, kan du få rabat.

Historie

Handelsområdet dukkede op i det XII århundrede på det område, hvor der plejede at være et sumpet område. I det næste århundrede byggede man her Brødhuset, hvis hovedformål var opbevaring af brødprodukter. I fremtiden blev denne bygning kaldt "Kongehuset". En interessant kendsgerning er, at i det hollandske sprog selv i dag er det mere gamle navn ("Brødhus") bevaret. Samtidig kaldes denne bygning på fransk for "Kongens Hus". I første halvdel af det 15. århundrede blev der bygget et Gothic-style rådhus, som er blevet bevaret indtil den moderne æra.


I slutningen af det 17. århundrede, som et resultat af den franske hærs intensive beskydning af den belgiske hovedstad, blev byen praktisk talt udslettet fra jordens overflade. På pladsens område var det kun bygningen af rådhuset, der mirakuløst ikke led, og Kongehuset blev også delvist bevaret.

Men efter fjendtlighedernes afslutning blev pladsen hurtigt genoprettet af velhavende borgere. Som et resultat fik hun et udseende, der er ekstremt tæt på moderne.

En legende har overlevet den dag i dag, der fortæller om omstændighederne ved denne attraktions fremkomst. I overensstemmelse hermed var den franske hersker Ludvig XIV en skønne dag så træt af historier om Bruxelles' pragt, at han besluttede personligt at komme til dette sted. Da kongen ankom til byen, kendte hans overraskelse ingen grænser. Efter hans standard var Bruxelles faktisk bedre end Frankrigs hovedstad. Som et resultat blev herskeren overvældet af ublu misundelse og raseri. Yderligere beordrede han sine tropper til at ødelægge byen til jorden ved hjælp af brændende projektiler. Belgierne er dog et hårdtarbejdende og stædigt folk på samme tid. Byens indbyggere investerede mange kræfter og penge og genoprettede hurtigt deres elskede by og sammen med den pladsen.

Således er Grand Place den eneste middelalderplads i Europa, hvis arkitektoniske ensemble var nøje planlagt.

Hidtil ligger bygningerne, i hvis lokaler købmænd og håndværkere fra forskellige foreninger aktivt arbejdede, nøjagtigt på række. De mest fremragende arkitektoniske kreationer på pladsens område kan dog med rette kaldes hovedstadens rådhus og King's House . I de sidste 50 år, flere gange om året, er hele hovedstadspladsens område blevet dekoreret med en smuk mark af begonier. Omkring 700.000 blomster, der er specielt dyrket til dette formål, er stablet i en rektangulær form og brugt til at dekorere denne attraktion i flere dage. Hver gæst i den belgiske hovedstad vil helt sikkert sætte pris på denne attraktion.