Loading icon

Sevärdheter i Norge

Det mystiska och magiska landet Norge lockar turister främst med sin unika natur: blå is, orörda sjöar, skogar och fjordar. Det finns många naturreservat och naturområden på statens territorium, vilket gör att du kan ansluta till naturen så mycket som möjligt. Men inte bara naturen kan överraska en erfaren resenär. Det finns många byggnader från de gamla vikingarna, gamla katedraler och ovanliga museer.

För de flesta turister är att hyra en bil ett av de bästa sätten att njuta av allt som Norge har att erbjuda. Att hyra en bil i ekonomiklass i Oslo kommer att kosta cirka 17 euro per dag, i Narvik - cirka 16 euro per dag.

Geirangerfjord

Ett av Norges mest pittoreska hörn är Geirangerfjorden. Det är en hel galax av naturliga attraktioner: vattenfall, glaciärer, skira klippor. En av de vackraste platserna som fångar resenärers beundrande blickar är vattenfallet med det poetiska namnet "Groom". Denna vattenkaskad, enligt turister, anses vara en av de vackraste på planeten. Vattenströmmar rinner ner från kullarna bland grönområden och bryts av miljontals stänk.

Cape Fludalsyuvet är en skapelse av moder natur, som upptäcktes i mitten av 1800-talet. Udden är ett observationsdäck från vilket du kan se skönheten i hela fjorden. För turisternas bekvämlighet är två observationsplattformar utrustade på udden, som ligger på olika nivåer. Detta gör att du kan se ännu fler pittoreska platser och ta extraordinära bilder.


Ett annat vattenfall, som kan kallas ett naturmirakel, ligger på fjordens territorium, som har namnet "7 systrar". Den består av sju vattenstrålar som rinner ner från en stenig topp och som dessutom ser likadana ut som systrar. En egenskap hos vattenfallet är att vattenflödena, beroende på årstid, blir större eller mindre.

Bryggen

Alla turister som väl är på norska Bryggen kommer definitivt att besöka den gamla banvallen. Det var från denna plats som stadens historia började. Denna gata började med byggandet av små hus. Det var under andra hälften av 1000-talet. Några århundraden senare började affärslivet koka på vallens territorium. Här byggdes kontor och butiker med varor, lager och administrativa kontor. I början av 1700-talet utbröt en brand på vallen som skadade byggnaderna allvarligt. Men på kortast möjliga tid restaurerades alla byggnader. För närvarande finns det 17 trähus på vallen, som är perfekt bevarade.

För att njuta av skönheten och uppskatta all arkitektur på Bryggen måste du gå längs träfasaderna, som är målade i klara flerfärgade färger. Förutom sagohus kan du här se de bevarade träskulpturerna som är av särskilt intresse. Också på vallen finns det många mysiga kaféer, restauranger, souvenirbutiker och smyckesbutiker.


Vigelandsparken

En annan fantastisk plats finns i den norska huvudstaden - skulpturparken. En speciell egenskap är det faktum att mer än tvåhundra skulpturer finns i parken. De skapades av den lokala skulptören Vigeland, vars namn blev namnet på parken. Den centrala platsen upptas av ett monument som symboliserar en persons meningslösa ras för framgång. Skulpturparken kallas för ett friluftsmuseum. Alla statyer är gjorda av granit och brons och representerar de mest olika mänskliga manifestationerna.

Norge är ett fantastiskt land som alltid välkomnar gäster och vet hur man överraskar dem. Av särskilt intresse för turister är ekoturer, där du kan komma nära naturen och njuta av tystnaden.