Loading icon

Αξιοθέατα της Νορβηγίας

Η μυστηριώδης και μαγική χώρα της Νορβηγίας προσελκύει τουρίστες κυρίως με τη μοναδική φύση της: μπλε πάγο, παρθένες λίμνες, δάση και φιόρδ. Υπάρχουν πολλά φυσικά καταφύγια και φυσικές περιοχές στην επικράτεια του κράτους, γεγονός που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τη φύση όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά όχι μόνο η φύση μπορεί να εκπλήξει έναν έμπειρο ταξιδιώτη. Υπάρχουν πολλά κτίρια των αρχαίων Βίκινγκς, αρχαίοι καθεδρικοί ναοί και ασυνήθιστα μουσεία.

Για τους περισσότερους τουρίστες, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσετε όλο αυτό το Νορβηγία

α> έχει να προσφέρει. Η ενοικίαση αυτοκινήτου οικονομικής θέσης στο Όσλο θα κοστίσει περίπου 17 ευρώ την ημέρα, στο Narvik - περίπου 16 ευρώ την ημέρα.

Geirangerfjord

Μια από τις πιο γραφικές γωνιές της Νορβηγίας είναι το Geirangerfjord. Είναι ένας ολόκληρος γαλαξίας φυσικών αξιοθέατων: καταρράκτες, παγετώνες, απότομοι βράχοι. Ένα από τα πιο όμορφα μέρη που τραβάει τα θαυμαστικά βλέμματα των ταξιδιωτών είναι ο καταρράκτης με το ποιητικό όνομα «Γαμπρός». Αυτός ο καταρράκτης νερού, σύμφωνα με τους τουρίστες, θεωρείται ένας από τους ομορφότερους στον πλανήτη. Ρεύματα νερού κατεβαίνουν από τους λόφους ανάμεσα σε χώρους πρασίνου και σπάνε από εκατομμύρια πιτσιλιές.

Το ακρωτήριο Fludalsyuvet είναι δημιούργημα της μητέρας φύσης, το οποίο ανακαλύφθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Το ακρωτήριο είναι ένα κατάστρωμα παρατήρησης από το οποίο μπορείτε να δείτε την ομορφιά ολόκληρου του φιόρδ. Για τη διευκόλυνση των τουριστών, δύο πλατφόρμες παρατήρησης είναι εξοπλισμένες στο ακρωτήριο, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε ακόμα πιο γραφικά μέρη και να τραβάτε εξαιρετικές φωτογραφίες.


Ένας άλλος καταρράκτης, που μπορεί να ονομαστεί θαύμα της φύσης, βρίσκεται στο έδαφος του φιόρδ, το οποίο έχει το όνομα "7 αδερφές". Αποτελείται από επτά πίδακες νερού που τρέχουν από μια βραχώδη κορυφή και επίσης μοιάζουν με αδερφές. Ένα χαρακτηριστικό του καταρράκτη είναι ότι, ανάλογα με την εποχή, οι ροές του νερού γίνονται μεγαλύτερες ή μικρότερες.

Bryggen

Οποιοσδήποτε τουρίστας, μια φορά στα νορβηγικά Bryggen, σίγουρα θα επισκεφτεί το παλιό ανάχωμα. Από αυτό το μέρος ξεκίνησε η ιστορία της πόλης. Αυτός ο δρόμος ξεκίνησε με την κατασκευή μικρών σπιτιών. Ήταν στο δεύτερο μισό του 11ου αιώνα. Λίγους αιώνες αργότερα, η επιχειρηματική ζωή άρχισε να βράζει στο έδαφος του αναχώματος. Εδώ χτίστηκαν γραφεία και καταστήματα με εμπορεύματα, αποθήκες και διοικητικά γραφεία. Στις αρχές του 18ου αιώνα ξέσπασε φωτιά στο ανάχωμα, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα κτίρια. Όμως στο συντομότερο δυνατό χρόνο όλα τα κτίρια αποκαταστάθηκαν. Προς το παρόν, υπάρχουν 17 ξύλινα σπίτια στο ανάχωμα, τα οποία είναι τέλεια διατηρημένα.

Για να απολαύσετε την ομορφιά και να εκτιμήσετε όλη την αρχιτεκτονική του Bryggen, πρέπει να περπατήσετε κατά μήκος των ξύλινων προσόψεων. , τα οποία είναι βαμμένα σε έντονα πολύχρωμα χρώματα. Εκτός από παραμυθένια σπίτια, εδώ μπορείτε να δείτε τα διατηρημένα ξύλινα γλυπτά, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επίσης στο ανάχωμα υπάρχουν πολλά φιλόξενα καφέ, εστιατόρια, καταστήματα με σουβενίρ και κοσμηματοπωλεία.


Πάρκο Vigeland

Ένα άλλο καταπληκτικό μέρος μπορεί να βρεθεί στη νορβηγική πρωτεύουσα - το πάρκο γλυπτών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περισσότερα από διακόσια γλυπτά βρίσκονται στο πάρκο. Δημιουργήθηκαν από τον τοπικό γλύπτη Vigeland, το όνομα του οποίου έγινε το όνομα του πάρκου. Την κεντρική θέση κατέχει ένα μνημείο που συμβολίζει την ανούσια κούρσα ενός ανθρώπου για επιτυχία. Το πάρκο γλυπτικής ονομάζεται υπαίθριο μουσείο. Όλα τα αγάλματα είναι φτιαγμένα από γρανίτη και μπρούτζο και αντιπροσωπεύουν τις πιο διαφορετικές ανθρώπινες εκδηλώσεις.

Η Νορβηγία είναι μια καταπληκτική χώρα που πάντα καλωσορίζει τους επισκέπτες και ξέρει πώς να τους εκπλήσσει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τουρίστες είναι οι οικολογικές εκδρομές, όπου μπορείτε να έρθετε κοντά στη φύση και να απολαύσετε τη σιωπή.