Loading icon

Znamenitosti Norveške

Tajanstvena i čarobna zemlja Norveška privlači turiste prvenstveno svojom jedinstvenom prirodom: plavim ledom, netaknutim jezerima, šumama i fjordovima. Na teritoriju države postoji mnogo prirodnih rezervata i prirodnih područja, što vam omogućuje da se što više povežete s prirodom. Ali ne može samo priroda iznenaditi iskusnog putnika. Postoje mnoge građevine starih Vikinga, drevne katedrale i neobični muzeji.

Za većinu turista, rent-a-car je jedan od najboljih načina za uživanje u cijeloj toj Norveškoj

a> nudi. Iznajmljivanje automobila ekonomske klase u Oslu koštat će oko 17 eura po danu, u Narviku - oko 16 eura po danu.

Geirangerfjord

Jedan od najslikovitijih kutaka Norveške je Geirangerfjord. To je cijela galaksija prirodnih atrakcija: slapovi, ledenjaci, strme litice. Jedno od najljepših mjesta koje privlači zadivljene poglede putnika je vodopad poetskog naziva "Mladoženja". Ova vodena kaskada, prema turistima, smatra se jednom od najljepših na planeti. Vodeni potoci teku s brežuljaka među zelenim površinama i lomljeni su milijunima pljuskova.

Rt Fludalsyuvet je kreacija majke prirode, otkrivena sredinom 19. stoljeća. Rt je vidikovac s kojeg se vidi ljepota cijelog fjorda. Radi praktičnosti turista, na rtu su opremljene dvije platforme za promatranje koje se nalaze na različitim razinama. To vam omogućuje da vidite još slikovitija mjesta i snimite izvanredne fotografije.


Još jedan vodopad, koji se može nazvati čudom prirode, nalazi se na području fjorda, koji nosi naziv "7 sestara". Sastoji se od sedam vodenih mlaznica koje se spuštaju sa stjenovitog vrha i također izgledaju kao sestre. Značajka vodopada je da, ovisno o godišnjem dobu, vodeni tokovi postaju veći ili manji.

Bryggen

Svaki turist, jednom u Norveškoj Bryggen, svakako će posjetiti stari nasip. S ovog je mjesta započela povijest grada. Ova ulica započela je gradnjom malih kuća. Bilo je to u drugoj polovici 11. stoljeća. Nekoliko stoljeća kasnije na području nasipa počeo je ključati poslovni život. Ovdje su izgrađeni uredi i trgovine s robom, skladišta i administrativni uredi. Početkom 18. stoljeća na nasipu je izbio požar koji je teško oštetio građevine. Ali u najkraćem mogućem roku sve su zgrade obnovljene. Trenutno se na nasipu nalazi 17 drvenih kuća koje su savršeno očuvane.

Da biste uživali u ljepoti i cijenili svu arhitekturu Bryggena, morate prošetati drvenim pročeljima , koji su obojeni u svijetle višebojne boje. Osim kućica iz bajke, ovdje možete vidjeti i sačuvane drvene skulpture koje su od posebnog interesa. Također na nasipu ima mnogo ugodnih kafića, restorana, suvenirnica i draguljarnica.


Park Vigeland

Još jedno nevjerojatno mjesto može se pronaći u glavnom gradu Norveške - park skulptura. Posebnost je činjenica da se u parku nalazi više od dvije stotine skulptura. Izradio ih je lokalni kipar Vigeland, čije je ime postalo ime parka. Središnje mjesto zauzima spomenik koji simbolizira besmislenu trku čovjeka za uspjehom. Park skulptura nazivaju muzejom na otvorenom. Sve statue izrađene su od granita i bronce i predstavljaju najrazličitije ljudske manifestacije.

Norveška je nevjerojatna zemlja koja uvijek rado prima goste i zna kako ih iznenaditi. Turistima su posebno zanimljive eko-ture, gdje se možete približiti prirodi i uživati u tišini.