Loading icon

Seværdigheder i Norge

Det mystiske og magiske land Norge tiltrækker turister primært med sin unikke natur: blå is, uberørte søer, skove og fjorde. Der er mange naturreservater og naturområder på statens område, som giver dig mulighed for at forbinde dig med naturen så meget som muligt. Men ikke kun naturen kan overraske en erfaren rejsende. Der er mange bygninger fra de gamle vikinger, gamle katedraler og usædvanlige museer.

For de fleste turister er billeje en af de bedste måder at nyde alt, hvad Norway har at byde på. At leje en økonomiklassebil i Oslo vil koste omkring 17 euro pr. dag, i Narvik - omkring 16 euro pr. dag.

Geirangerfjord

Et af Norges mest maleriske hjørner er den Geirangerfjord . Det er en hel galakse af naturlige attraktioner: vandfald, gletsjere, rene klipper. Et af de smukkeste steder, der fanger de rejsendes beundrende blikke, er vandfaldet med det poetiske navn "Groom". Denne vandkaskade anses ifølge turister for at være en af de smukkeste på planeten. Vandstrømme strømmer ned fra bakkerne blandt grønne områder og bliver brudt af millioner af stænk.

Cape Fludalsyuvet er en skabelse af moder natur, som blev opdaget i midten af det 19. århundrede. Kappen er et observationsdæk, hvorfra du kan se hele fjordens skønhed. For turisternes bekvemmelighed er to observationsplatforme udstyret på kappen, som er placeret på forskellige niveauer. Dette giver dig mulighed for at se endnu flere maleriske steder og tage ekstraordinære billeder.


Et andet vandfald, som kan kaldes et naturmirakel, ligger på fjordens territorium, som har navnet "7 søstre". Den består af syv vandstråler, der løber ned fra en klippetop og ligner også søstre. Et kendetegn ved vandfaldet er, at vandstrømmene bliver større eller mindre afhængigt af årstiden.

Bryggen

Enhver turist, når den først er i det norske Bryggen , vil helt sikkert besøge den gamle dæmning. Det var fra dette sted, at byens historie begyndte. Denne gade begyndte med opførelsen af små huse. Det var i anden halvdel af det 11. århundrede. Et par århundreder senere begyndte forretningslivet at koge på dæmningens område. Her blev bygget kontorer og butikker med varer, lager og administrative kontorer. I begyndelsen af 1700-tallet udbrød der brand på volden, som påførte bygningerne alvorlige skader. Men på kortest mulig tid blev alle bygninger restaureret. I øjeblikket er der 17 træhuse på volden, som er perfekt bevaret.

For at nyde skønheden og værdsætte al Bryggens arkitektur, skal du gå langs træfacaderne, som er malet i lyse flerfarvede farver. Foruden eventyrhuse kan man her se de bevarede træskulpturer, som er af særlig interesse. Også på dæmningen er der mange hyggelige caféer, restauranter, souvenirbutikker og smykkebutikker.


Vigeland Park

Et andet fantastisk sted kan findes i den norske hovedstad - skulpturparken. Et særligt træk er det faktum, at mere end to hundrede skulpturer er placeret i parken. De blev skabt af den lokale billedhugger Vigeland , hvis navn blev navnet på parken. Det centrale sted er optaget af et monument, der symboliserer en persons meningsløse race for succes. Skulpturparken kaldes et frilandsmuseum. Alle statuer er lavet af granit og bronze og repræsenterer de mest forskellige menneskelige manifestationer.

Norge er et fantastisk land, der altid byder gæster velkommen og ved, hvordan man overrasker dem. Af særlig interesse for turister er øko-ture, hvor du kan komme tæt på naturen og nyde stilheden.