Loading icon

Norvégia látnivalói

Norvégia titokzatos és varázslatos országa elsősorban egyedi természetével vonzza a turistákat: kék jég, érintetlen tavak, erdők és fjordok. Az állam területén számos természetvédelmi terület és természeti terület található, amely lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb mértékben kapcsolódjon a természethez. De nem csak a természet képes meglepni egy tapasztalt utazót. Számos ősi viking épület, ősi katedrális és szokatlan múzeum található.

A legtöbb turista számára az autóbérlés az egyik legjobb módja annak, hogy élvezze mindazt, amit Norvégia kínál. Egy turista osztályú autó bérlése Oslóban körülbelül 17 euróba kerül naponta, Narvikban - körülbelül 16 euróba naponta.

Geirangerfjord

Norvégia egyik legfestőibb szeglete a Geirangerfjord. Természeti látnivalók egész galaxisa: vízesések, gleccserek, puszta sziklák. Az egyik legszebb hely, amely elkapja az utazók gyönyörködtető pillantását, a „Vőlegény” költői nevű vízesés. Ezt a vízesést a turisták szerint az egyik legszebbnek tartják a bolygón. Vízfolyások folynak le a dombokról a zöldterületek között, és milliónyi fröccsenés töri meg őket.

A Fludalsyuvet-fok az anyatermészet alkotása, amelyet a 19. század közepén fedeztek fel. A fok egy kilátó, ahonnan az egész fjord szépsége látható. A turisták kényelmét szolgálja a fokon két megfigyelőplatform, amelyek különböző szinteken helyezkednek el. Így még több festői helyet láthat, és rendkívüli fényképeket készíthet.


A fjord területén található egy másik, a természet csodájának nevezhető vízesés, melynek neve "7 nővér". Hét vízsugárból áll, amelyek egy sziklás csúcsról futnak le, és hasonlítanak a nővérekre. A vízesés sajátossága, hogy évszaktól függően a vízhozamok nagyobbak vagy kisebbek.

Bryggen

Bármely turista, ha egyszer a norvég Bryggenben jár, biztosan felkeresi a régi rakpartot. Innen indult a város története. Ez az utca kis házak építésével kezdődött. A 11. század második felében volt. Néhány évszázaddal később az üzleti élet forrni kezdett a töltés területén. Itt irodák és áruházak, raktárak és adminisztratív irodák épültek. A 18. század elején tűz ütött ki a töltésen, amely súlyosan megrongálta az épületeket. De a lehető legrövidebb időn belül az összes épületet helyreállították. Jelenleg 17 faház található a töltésen, amelyek tökéletesen megőrződnek.

Ahhoz, hogy élvezze Bryggen szépségét, és értékelje Bryggen építészetét, végig kell sétálnia a fahomlokzatokon, amelyek élénk, többszínű színekkel vannak festve. A mesebeli házak mellett itt megtekinthetők a megőrzött faszobrok, amelyek különösen érdekesek. A rakparton számos hangulatos kávézó, étterem, ajándékbolt és ékszerüzlet található.


Vigeland Park

Egy másik csodálatos hely található a norvég fővárosban - a szoborparkban. Különlegesség, hogy a parkban több mint kétszáz szobor található. Ezeket a helyi szobrász, Vigeland készítette, akinek a neve a park neve lett. A központi helyet egy emlékmű foglalja el, amely az ember értelmetlen versenyfutását szimbolizálja a sikerért. A szoborparkot skanzennek hívják. Minden szobor gránitból és bronzból készült, és a legkülönfélébb emberi megnyilvánulásokat képviseli.

Norvégia egy csodálatos ország, amely mindig szívesen látja a vendégeket, és tudja, hogyan lepje meg őket. A turisták számára különösen érdekesek az ökotúrák, ahol közel kerülhet a természethez és élvezheti a csendet.