Loading icon

Obiective turistice din Norvegia

Țara misterioasă și magică Norvegia atrage turiști în primul rând prin natura sa unică: gheață albastră, lacuri curate, păduri și fiorduri. Există multe rezervații naturale și zone naturale pe teritoriul statului, ceea ce vă permite să vă conectați cât mai mult cu natura. Dar nu numai natura poate surprinde un călător experimentat. Există multe clădiri ale vechilor vikingi, catedrale antice și muzee neobișnuite.

Pentru majoritatea turiștilor, închirierea unei mașini este una dintre cele mai bune modalități de a vă bucura de tot ceea ce are de oferit Norvegia. Închirierea unei mașini de clasă economică în Oslo va costa aproximativ 17 euro pe zi, în Narvik - aproximativ 16 euro pe zi. p>

Geirangerfjord

Unul dintre cele mai pitorești colțuri ale Norvegiei este Geirangerfjord. Este o întreagă galaxie de atracții naturale: cascade, ghețari, stânci abrupte. Unul dintre cele mai frumoase locuri care captează privirile admirative ale călătorilor este cascada cu numele poetic „Mire”. Această cascadă de apă, potrivit turiștilor, este considerată una dintre cele mai frumoase de pe planetă. Fluxurile de apă curg de pe dealuri printre spațiile verzi și sunt întrerupte de milioane de stropi.

Capul Fludalsyuvet este o creație a mamei natură, care a fost descoperită la mijlocul secolului al XIX-lea. Pelerina este o punte de observație de pe care puteți vedea frumusețea întregului fiord. Pentru comoditatea turiștilor, pe pelerină sunt echipate două platforme de observare, care sunt situate la niveluri diferite. Acest lucru vă permite să vedeți și mai multe locuri pitorești și să faceți fotografii extraordinare.


O altă cascadă, care poate fi numită un miracol al naturii, se află pe teritoriul fiordului, care poartă numele „7 surori”. Este alcătuit din șapte jeturi de apă care coboară de pe un vârf stâncos și, de asemenea, seamănă ca niște surori. O caracteristică a cascadei este că, în funcție de anotimp, debitele de apă devin mai mari sau mai mici.

Bryggen

Orice turist, odată ajuns în Bryggen norvegian, va vizita cu siguranță vechiul dig. Din acest loc a început istoria orașului. Această stradă a început cu construcția de case mici. Era în a doua jumătate a secolului al XI-lea. Câteva secole mai târziu, viața de afaceri a început să fiarbă pe teritoriul terasamentului. Aici au fost construite birouri si magazine cu marfa, depozite si birouri administrative. La începutul secolului al XVIII-lea, pe terasament a izbucnit un incendiu, care a deteriorat grav clădirile. Dar în cel mai scurt timp posibil toate clădirile au fost restaurate. În prezent, pe terasament există 17 case de lemn, care sunt perfect conservate.

Pentru a vă bucura de frumusețea și a aprecia întreaga arhitectură din Bryggen, trebuie să vă plimbați de-a lungul fațadelor din lemn, care sunt pictate în culori strălucitoare, multicolore. Pe lângă casele de basm, aici se pot vedea sculpturile din lemn păstrate, care prezintă un interes deosebit. De asemenea, pe terasament există multe cafenele confortabile, restaurante, magazine de suveniruri și magazine de bijuterii.


Parcul Vigeland

Un alt loc uimitor poate fi găsit în capitala Norvegiei - parcul de sculpturi. O caracteristică specială este faptul că în parc sunt amplasate peste două sute de sculpturi. Au fost create de sculptorul local Vigeland, al cărui nume a devenit numele parcului. Locul central este ocupat de un monument care simbolizează cursa fără sens a unei persoane pentru succes. Parcul de sculpturi se numește muzeu în aer liber. Toate statuile sunt realizate din granit și bronz și reprezintă cele mai diverse manifestări umane.

Norvegia este o țară uimitoare care primește întotdeauna oaspeții și știe cum să-i surprindă. Un interes deosebit pentru turiști sunt tururile ecologice, unde vă puteți apropia de natură și vă puteți bucura de liniște.