Loading icon

Norvēģijas apskates vietas

Noslēpumainā un maģiskā Norvēģijas valsts galvenokārt piesaista tūristus ar savu unikālo dabu: zilo ledu, neskartajiem ezeriem, mežiem un fjordiem. Valsts teritorijā ir daudz dabas rezervātu un dabas teritoriju, kas ļauj pēc iespējas vairāk sazināties ar dabu. Taču ne tikai daba spēj pārsteigt pieredzējušu ceļotāju. Ir daudz seno vikingu ēku, senās katedrāles un neparasti muzeji.

Lielākajai daļai tūristu automašīnas noma ir viens no labākajiem veidiem, kā izbaudīt visu to Norvēģiju ir jāpiedāvā. Ekonomiskās klases automašīnas noma Oslo maksās aptuveni 17 eiro dienā, Narvikā - aptuveni 16 eiro dienā. p>

Geirangera fjords

Viens no gleznainākajiem Norvēģijas nostūriem ir Geirangera fjords. Tā ir vesela dabas atrakciju plejāde: ūdenskritumi, ledāji, milzīgas klintis. Viena no skaistākajām vietām, kas piesaista ceļotāju apbrīnas pilnus skatienus, ir ūdenskritums ar poētisku nosaukumu "Līgavainis". Šī ūdens kaskāde, pēc tūristu domām, tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām uz planētas. Ūdens straumes plūst lejā no kalniem starp zaļajām zonām, un tos šķeļ miljoniem šļakatu.

Fludalsyuvet rags ir mātes dabas radījums, kas tika atklāts 19. gadsimta vidū. Rags ir skatu laukums, no kura var redzēt visa fjorda skaistumu. Tūristu ērtībām ragā ir aprīkotas divas skatu platformas, kas izvietotas dažādos līmeņos. Tas ļauj jums redzēt vēl vairāk gleznainu vietu un uzņemt neparastus fotoattēlus.


Fjorda teritorijā atrodas vēl viens ūdenskritums, ko var saukt par dabas brīnumu, kam dots nosaukums "7 māsas". Tas sastāv no septiņām ūdens strūklām, kas tek lejup no akmeņainas virsotnes un arī izskatās kā māsas. Ūdenskrituma īpatnība ir tāda, ka atkarībā no gadalaika ūdens plūsmas kļūst lielākas vai mazākas.

Bryggen

Jebkurš tūrists, kurš atrodas Norvēģijas Bryggen, noteikti apmeklēšu veco krastmalu. Tieši no šīs vietas sākās pilsētas vēsture. Šī iela sākās ar nelielu māju celtniecību. Tas bija 11. gadsimta otrajā pusē. Dažus gadsimtus vēlāk krastmalas teritorijā sāka virmot biznesa dzīve. Šeit tika uzcelti biroji un veikali ar precēm, noliktavas un administratīvie biroji. 18. gadsimta sākumā krastmalā izcēlās ugunsgrēks, kas pamatīgi nopostīja ēkas. Taču pēc iespējas īsākā laikā visas ēkas tika atjaunotas. Šobrīd krastmalā atrodas 17 koka mājas, kas ir lieliski saglabājušās.

Lai izbaudītu Brigenes skaistumu un novērtētu visu arhitektūru, jums jāiet pa koka fasādēm. , kas ir nokrāsoti spilgtās daudzkrāsainās krāsās. Papildus pasaku mājām šeit var apskatīt saglabājušās koka skulptūras, kas ir īpaši interesantas. Arī krastmalā atrodas daudzas mājīgas kafejnīcas, restorāni, suvenīru veikali un juvelierizstrādājumu veikali.


Vīgelandes parks

Norvēģijas galvaspilsētā var atrast vēl vienu pārsteidzošu vietu - skulptūru parku. Īpaša iezīme ir fakts, ka parkā atrodas vairāk nekā divi simti skulptūru. Tos veidojis vietējais tēlnieks Vīgelands, kura nosaukums kļuva par parka nosaukumu. Centrālo vietu ieņem piemineklis, kas simbolizē cilvēka bezjēdzīgo skrējienu pēc panākumiem. Skulptūru parks tiek dēvēts par brīvdabas muzeju. Visas statujas ir izgatavotas no granīta un bronzas un atspoguļo visdažādākās cilvēka izpausmes.

Norvēģija ir pārsteidzoša valsts, kas vienmēr uzņem viesus un zina, kā tos pārsteigt. Tūristus īpaši interesē ekotūres, kurās var pietuvoties dabai un baudīt klusumu.