Loading icon

Norjan nähtävyydet

Salaperäinen ja maaginen Norjan maa houkuttelee matkailijoita ensisijaisesti ainutlaatuisella luonnollaan: sinisellä jäällä, koskemattomilla järvillä, metsillä ja vuonoilla. Valtion alueella on monia luonnonsuojelualueita ja luonnonalueita, joiden avulla voit olla yhteydessä luontoon mahdollisimman paljon. Mutta ei vain luonto voi yllättää kokeneen matkailijan. Siellä on monia muinaisten viikinkien rakennuksia, muinaisia katedraaleja ja epätavallisia museoita.

Useimmille turisteille auton vuokraaminen on yksi parhaista tavoista nauttia kaikesta, mitä Norjalla on tarjota. Turistiluokan auton vuokraus Oslossa maksaa noin 17 euroa päivässä, Narvikissa noin 16 euroa päivässä.

Geirangerfjord

Yksi Norjan viehättävimmistä kolkista on Geirangerfjord. Se on kokonainen luonnonnähtävyyksien galaksi: vesiputouksia, jäätiköitä, kallioita. Yksi kauneimmista paikoista, joka vangitsee matkailijoiden ihailevat katseet, on vesiputous, jonka runollinen nimi on "Groom". Turistien mukaan tätä vesikaskadia pidetään yhtenä planeetan kauneimmista. Vesivirrat valuvat alas kukkuloilta viheralueiden keskeltä, ja miljoonat roiskeet rikkovat ne.

Fludalsyuvetin niemi on luonnonäiti, joka löydettiin 1800-luvun puolivälissä. Niemi on näköalatasanne, josta näet koko vuonon kauneuden. Turistien mukavuuden vuoksi niemellä on kaksi näköalatasannetta, jotka sijaitsevat eri tasoilla. Näin voit nähdä vieläkin viehättävämpiä paikkoja ja ottaa upeita valokuvia.


Toinen vesiputous, jota voidaan kutsua luonnon ihmeeksi, sijaitsee vuonon alueella, jonka nimi on "7 sisarta". Se koostuu seitsemästä vesisuihkusta, jotka laskevat alas kalliolta ja näyttävät myös samanlaisilta sisaruksilta. Vesiputoukselle on ominaista se, että vuodenajasta riippuen vesivirtaukset kasvavat tai pienenevät.

Bryggen

Jokainen turisti, joka on käynyt Norjan Bryggenissä, vierailee ehdottomasti vanhassa pengerryssä. Tästä paikasta alkoi kaupungin historia. Tämä katu alkoi pienten talojen rakentamisesta. Se oli 1100-luvun jälkipuoliskolla. Muutama vuosisataa myöhemmin liike-elämä alkoi kiehua penkereen alueella. Tänne rakennettiin toimistoja ja tavaraliikkeitä, varastoja ja hallintotoimistoja. 1700-luvun alussa penkereellä syttyi tulipalo, joka vaurioitti rakennuksia pahoin. Mutta kaikki rakennukset kunnostettiin mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tällä hetkellä penkereellä on 17 puutaloa, jotka ovat säilyneet täydellisesti.

Jos haluat nauttia Bryggenin kauneudesta ja arvostaa kaikkea arkkitehtuuria, sinun täytyy kävellä puisia julkisivuja pitkin, jotka on maalattu kirkkailla monivärisillä väreillä. Satutalojen lisäksi täällä voit nähdä säilyneitä puuveistoksia, jotka ovat erityisen kiinnostavia. Myös penkereellä on monia viihtyisiä kahviloita, ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja korukauppoja.


Vigeland Park

Toinen hämmästyttävä paikka löytyy Norjan pääkaupungista - veistospuistosta. Erikoisuutena on se, että puistossa on yli kaksisataa veistosta. Ne on luonut paikallinen kuvanveistäjä Vigeland, jonka nimestä tuli puiston nimi. Keskeisellä paikalla on muistomerkki, joka symboloi ihmisen merkityksetöntä menestystä. Veistospuistoa kutsutaan ulkoilmamuseoksi. Kaikki patsaat on valmistettu graniitista ja pronssista, ja ne edustavat mitä erilaisimpia ihmisen ilmenemismuotoja.

Norja on hämmästyttävä maa, joka toivottaa vieraat aina tervetulleiksi ja osaa yllättää heidät. Turisteja kiinnostavat erityisesti ekomatkat, joilla pääsee lähelle luontoa ja nauttimaan hiljaisuudesta.