Loading icon

Cum să profitați la maximum de vacanțele în Norvegia

Sărbătorile în Norvegia pot fi costisitoare, dar o planificare atentă vă poate ajuta să profitați la maximum de timp și bani. Verificați mai jos viitoarele sărbători bancare și sărbători școlare 2023 Norvegia pentru a vă asigura că aveți timpul liber de care aveți nevoie.

Iarna poate fi o perioadă excelentă pentru a vizita, dar veți concura cu localnicii pentru atracții și hoteluri. Pentru o călătorie mai eficientă din punct de vedere al costurilor, luați în considerare vizitarea în timpul sezonului de umăr.

Vara

Zilele lungi de vară și peisajele naturale spectaculoase fac din Norvegia unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a vă petrece vacanța. Familiile pot explora fiordurile, lacurile și munții la soarele cald sau pot înota într-un lac alimentat de ghețari. Într-o țară în care vechiul și noul se îmbină atât de perfect, cultura tradițională norvegiană poate fi găsită alături de locuri de artă și muzee de ultimă generație.

Vara este, de asemenea, un moment bun pentru a observa aurora boreală din Norvegia. Aurora Boreală este o lumină naturală spectaculoasă, cauzată de particulele solare care interacționează cu azotul din atmosfera Pământului. Luminile pot fi văzute deasupra Cercului Arctic în Norvegia și pe tot globul în anumite luni, dar sunt cele mai vizibile în nordul țării.

pentru cea mai bună șansă de a vedea luminile nordice, îndreptați -vă spre Tromso sau Bod . Ca alternativă, puteți conduce la munții Geilo și vă puteți bucura de o pauză relaxantă la spa sau de activități de mare adrenalină în parcul de vară, potrivit pentru familii, Kongeparken. Aceasta este o alegere populară pentru familiile norvegiene și prezintă o mascota numită Brumle, care are propriul său regat de magie și entuziasm în parc.

În vestul țării, Bergen este un oraș frumos cu o mulțime de atracții de care să se bucure vizitatorii. În cartierul istoric, puteți vizita un spital conservat din secolul al XVIII-lea și puteți afla despre istoria fascinantă a leprei din Norvegia.

De la Bergen, puteți face o călătorie pitorească cu trenul pe calea ferată Flam pentru a experimenta unele dintre cele mai impresionante peisaje montane din Norvegia. Acesta este un punct culminant al turului Norvegia într-o coajă de nucă, care poate fi inclus ca parte a călătoriei dvs. la Bergen.

Pe măsură ce temperatura crește, peisajul devine puțin mai verde, iar traseele de drumeții sunt mai uscate și mai ușor de mers pe jos. În funcție de an, puteți vedea, de asemenea, cascade la cele mai puternice, pe măsură ce zăpada se topește în jos în fiorduri. În acest timp, este posibil să faci ciclism montan și călărie în munți și să faci înot și caiac în fiorduri. O vizită la faimosul Hardangerfjord este o opțiune excelentă în această perioadă a anului.

Este imposibil să faci cunoștință cu obiectivele turistice din Norvegia într-o singură zi, precum și într-o săptămână, dar puteți vedea numărul maxim de locuri noi cu ajutorul unei mașini închiriate pe unul dintre aeroporturile țării. De exemplu, în Oslo poți închiria o mașină de la 18 euro pe zi, pe aeroportul Tromso - de la 17 euro pe zi.

Iarna

Lunile mai reci sunt la fel de magice în Norvegia ca și vara. Cu mai puțini turiști și o mulțime de activități în aer liber, este un moment excelent pentru a explora țara. În plus, este cel mai bun sezon pentru a vedea faimoasele aurore boreale.

Este, de asemenea, un moment grozav pentru a face o aventură cu rachete de zăpadă. Acest mod unic de a explora peisajul înghețat al Norvegiei va fi o experiență pe care nu o vei uita niciodată. Este o modalitate minunată de a afla mai multe despre cultura locală în timp ce treci pe lângă unele dintre cele mai emblematice site-uri din Norvegia, cum ar fi Trolltunga.

Schiul de fond este o altă activitate populară de iarnă în Norvegia. Mulți oameni optează pentru excursii mai lungi care se vor întinde pe câteva zile, inclusiv opriri la cabane din munți. Cei care preferă să lase gravitația să facă treaba se pot îndrepta către stațiuni de schi precum Hemsedal și Geilo pentru a se bucura de pârtii.

Iarna este, de asemenea, un moment perfect pentru a încerca unele dintre bucătăria norvegiană locală. O băutură fierbinte și picant numită glogg este servită în piețele de Crăciun și pe tot parcursul lunilor de iarnă. Băutura este făcută cu un amestec de vin roșu și mirodenii, dar puteți găsi și versiuni fără alcool. Această băutură este o modalitate excelentă de a te încălzi într-o zi rece de iarnă norvegiană!

Există o mulțime de alte activități tradiționale de iarnă în Norvegia, cum ar fi săniile cu câini sau o excursie cu o sanie cu husky. Puteți chiar să faceți o plimbare cu ghid pe ghețar sau să rămâneți peste noapte într-un hotel de zăpadă.

Câteva sfaturi pentru o vacanță de iarnă în Norvegia:

Vremea poate fi aspră, așa că este important să vă planificați călătoria cu atenție. Verificați prognoza meteo înainte de a pleca și asigurați-vă că aduceți toate echipamentele necesare, cum ar fi un sac de dormit cald, cizme impermeabile, mănuși și pălării. De asemenea, rețineți că unele drumuri sunt închise în timpul iernii, așa că ar trebui să folosiți transportul public pentru a vă deplasa. De asemenea, este o idee bună să vă rezervați cazarea în avans, deoarece locurile de cazare tind să se umple rapid în timpul iernii! Și, nu în ultimul rând, nu uitați să împachetați haine calde pentru copii.

Primăvara

Sărbătorile de primăvară sunt perioada anului în care norvegienii își lasă părul într-adevăr. După luni de hygge și întuneric, ei întâmpină zilele mai lungi și cerurile mai strălucitoare cu un sentiment de „primăvară” greu de reprodus în altă parte.

Perioada de vacanță începe cu un weekend de trei zile pentru Prima Mai (Ziua Internațională a Muncitorilor). Este urmată de sărbătorile legale de Paște și Ziua Constituției (Syttende Mai), care le oferă norvegienilor o săptămână departe de muncă.

În timpul acestor sărbători în Norvegia, veți descoperi că mulți dintre localnici îmbrățișează conceptul de friluftsliv – o filozofie care vede activitatea în aer liber ca fiind esențială pentru viață. Spre deosebire de conceptul confortabil Scandi de hygge, în care oamenii stau într-o casă caldă și primitoare, friluftsliv înseamnă să ieși afară pentru a te bucura de soare, briza mării și munții înzăpeziți. Este o filozofie care face ușor de înțeles de ce atât de mulți norvegieni iubesc schiul, drumețiile și alte sporturi de iarnă, în timp ce se bucură de confortul lafta lor - o cabană în stil cabană din busteni interconectate, cu o sobă pe lemne și o mulțime de mâncare delicioasă de casă.

Sărbătorile de iarnă din Norvegia oferă o introducere excelentă în această cultură și, chiar dacă nu ești un fan al frigului, există multe de făcut. De la săniuța cu câini și cu rachetele de zăpadă până la admirarea incredibilelor aurore boreale, există multe oferte care să vă inspire. Nu uitați să împachetați termicele, deoarece temperaturile pot scădea dramatic în această perioadă a anului.

Sărbătorile de toamnă din Norvegia se încadrează în săptămânile 8-10, dar acestea variază în funcție de județ. Verificați site-ul web al fiecărui județ pentru a le confirma datele sau întrebați ghidul dumneavoastră pentru mai multe informații. Aceste sărbători sunt o oportunitate excelentă de a gusta cultura și mâncarea tradițională norvegiană, precum și de a vă răsfăța cu piețele de Crăciun și cu delicii de sezon, cum ar fi glogg - o băutură picantă de vin roșu, care este similară cu Gluhwein. Și nu uitați să încercați un pepperkake, o rudă scandinavă a prăjiturii de turtă dulce. Servit adesea la Advent și Crăciun, este gustarea perfectă pe care să o aveți alături de ceașca de glogg.

Toamna

Făcându-ți o vacanță în Norvegia toamna și iarna, oferă o introducere aventuroasă în friluftsliv – viața în aer liber norvegiană. Mergeți cu sania cu câini sau cu rachetele de zăpadă în Tromso, urmăriți cursele cu reni și aruncarea lassoului în săptămâna Sami din februarie și răsfățați-vă cu mâncarea copioasă din regiune de tocană de ren încărcată cu lingonberries. Copiilor le va plăcea să exploreze trolii, nisse și alte personaje ale folclorului tradițional – iar adulții vor aprecia șansa de a se bucura de în aer liber fără aglomerația de vară.

Pe măsură ce vremea se răcește în septembrie și octombrie, peisajul devine auriu și roșu. Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri din Norvegia și este un moment minunat pentru drumeții și ciclism. De asemenea, este momentul în care numeroasele festivaluri ale țării atrag oamenii pentru o ultimă urlă înainte de iarnă.

La câteva săptămâni după Paște, norvegienii sărbătoresc Ziua Înălțării Domnului (Kristi Himmelfartsdag), o sărbătoare publică care comemorează înălțarea lui Isus la Cer la 39 de zile după învierea sa. Este urmată zece zile mai târziu de Lunea Pentecostă, care marchează sosirea Duhului Sfânt la primii urmași ai lui Hristos și cade într-o zi de luni. Ambele sărbători sunt ținute cu grătare și muzică, iar unele magazine și bănci se închid.