Loading icon

Sådan får du mest muligt ud af ferien i Norge

Ferie i Norge kan være dyrt, men omhyggelig planlægning kan hjælpe med at få mest muligt ud af din tid og dine penge. Tjek de kommende helligdage og skoleferier 2023 Norge nedenfor for at sikre, at du har den fri, du har brug for.

Vinteren kan være et godt tidspunkt at besøge, men du vil konkurrere med lokalbefolkningen om attraktioner og hoteller. Hvis du vil have en mere omkostningseffektiv rejse, kan du overveje at besøge det i skuldersæsonen.

Sommer

De lange sommerdage og spektakulære naturlandskaber gør Norge til et af de bedste steder i Europa at tilbringe din ferie. Familier kan udforske fjorde, søer og bjerge i det varme solskin eller svømme i en gletsjer-fodret sø. I et land, hvor gammelt og nyt blander sig så sømløst, kan traditionel norsk kultur findes sammen med banebrydende kunststeder og museer.

Sommeren er også et godt tidspunkt at se nordlyset i Norge. Aurora Borealis er en spektakulær visning af naturligt lys forårsaget af solpartikler, der interagerer med nitrogen i jordens atmosfære. Lysene kan ses over polarcirklen i Norge og rundt om på kloden i visse måneder, men de er mest synlige i den nordlige del af landet.

For at få den bedste chance for at se nordlyset skal du tage til Tromsø eller Bod . Alternativt kan du køre til Geilos bjerge og nyde en afslappende spa-pause eller højadrenalinaktiviteter i den familievenlige sommerpark, Kongeparken. Dette er et populært valg for norske familier og har en maskot kaldet Brumle, som har sit eget rige af magi og spænding i parken.

I den vestlige del af landet er Bergen en smuk by med masser af attraktioner, som besøgende kan nyde. I det historiske distrikt kan du besøge et fredet hospital fra det 18. århundrede og lære om spedalskhedens fascinerende historie i Norge.

Fra Bergen kan du tage en naturskøn togrejse på Flam-jernbanen for at opleve noget af det mest imponerende bjerglandskab i Norge. Dette er et højdepunkt i Norge i en nøddeskal-tur, som kan inkluderes som en del af din rejse til Bergen.

Når temperaturen stiger, bliver landskabet lidt grønnere, og vandrestierne er tørrere og nemmere at gå på. Afhængigt af året kan du også se vandfald på deres kraftigste, når snesmeltning kaskader ned i fjordene. I denne tid er det muligt at tage på mountainbike og ride i bjergene og svømme og sejle i kajak i fjordene. Et besøg i den berømte Hardangerfjord er en fremragende mulighed på denne tid af året.

Det er umuligt at stifte bekendtskab med seværdighederne i Norway på én dag såvel som på en uge, men du kan se det maksimale antal nye pladser ved hjælp af en lejet bil i en af landets lufthavne. I Oslo kan du f.eks. leje en bil fra 18 euro pr. dag, i lufthavnen Tromso - fra 17 euro pr. dag.

Vinter

De koldere måneder er lige så magiske i Norge som sommeren. Med færre turister og masser af udendørs aktiviteter er det et glimrende tidspunkt at udforske landet. Derudover er det den bedste årstid at se det berømte nordlys.

Det er også et godt tidspunkt at tage på et sneskoeventyr. Denne unikke måde at udforske Norges iskolde landskab på vil være en oplevelse, du aldrig vil glemme. Det er en vidunderlig måde at lære mere om den lokale kultur, mens du vandrer forbi nogle af Norges mest ikoniske steder, såsom Trolltunga.

Langrend er en anden populær vinteraktivitet i Norge. Mange vælger længere ture, der vil strække sig over et par dage, inklusive stop ved hytter i bjergene. De, der foretrækker at lade tyngdekraften gøre arbejdet, kan tage til skisportssteder som Hemsedal og Geilo for at nyde pisterne.

Vinteren er også et perfekt tidspunkt at prøve noget af det lokale norske køkken. En varm, krydret drik kaldet glogg serveres på julemarkeder og i hele vintermånederne. Drikken er lavet med en blanding af rødvin og krydderier, men du kan også finde alkoholfrie udgaver. Denne drink er en fantastisk måde at varme op på en kold norsk vinterdag!

Der er masser af andre traditionelle vinteraktiviteter i Norge, såsom hundeslædekørsel eller en tur på en huskyslæde. Du kan endda tage en guidet gletschervandring eller overnatte på et snehotel.

Et par tips til en vinterferie i Norge:

Vejret kan være hårdt, så det er vigtigt at planlægge din rejse omhyggeligt. Tjek vejrudsigten inden du rejser, og sørg for at medbringe alt nødvendigt udstyr, såsom en varm sovepose, vandtætte støvler, handsker og huer. Husk også, at nogle veje er lukket om vinteren, så du bør bruge offentlig transport for at komme rundt. Det er også en god idé at bestille din bolig i forvejen, da boliger har tendens til at blive fyldt hurtigt op i løbet af vinteren! Og sidst men ikke mindst, glem ikke at pakke noget varmt tøj til børnene.

Forår

Forårsferien er den tid på året, hvor nordmændene virkelig lader håret falde. Efter måneder med hygge og mørke byder de de længere dage og lysere himmel velkommen med en følelse af "springfuldhed", som er svær at kopiere andre steder.

Ferieperioden starter med en tre-dages weekend for May Day (International Workers' Day). Det efterfølges af helligdage påske og grundlovsdag (Syttende Mai), som giver nordmænd en uge væk fra arbejde.

Under disse ferier i Norge vil du opdage, at mange af lokalbefolkningen omfavner konceptet friluftsliv – en filosofi, der ser udendørsaktivitet som afgørende for livet. I modsætning til det hyggelige Scandi-koncept hygge, hvor folk opholder sig i et varmt og indbydende hjem, handler friluftsliv om at komme udenfor for at nyde solskin, havbrisen og sneklædte bjerge. Det er en filosofi, der gør det nemt at forstå, hvorfor så mange nordmænd elsker at stå på ski, vandreture og andre vintersportsgrene, mens de nyder komforten af deres lafta – en lodge i bjælkehytte-stil med en brændeovn og masser af lækker hjemmelavet mad.

Norges vinterferier tilbyder en fantastisk introduktion til denne kultur, og selvom du ikke er fan af kulde, er der masser at lave. Fra hundeslædekørsel og sneskoture til at nyde det utrolige nordlys, er der en masse tilbud, der kan inspirere dig. Bare husk at pakke termikken, da temperaturerne kan falde dramatisk på denne tid af året.

Efterårsferien i Norge falder i uge 8-10, men det varierer fra land til land. Tjek de enkelte amters hjemmeside for at bekræfte deres datoer, eller spørg din guide for mere information. Disse ferier er en fantastisk mulighed for at prøve traditionel norsk kultur og mad, samt nyde julemarkeder og sæsonbestemte lækkerier såsom glogg – en krydret rødvinsdrik, der ligner Gluhwein. Og glem ikke at prøve en pepperkake, en skandinavisk slægtning til peberkagekagen. Ofte serveret i advent og jul, er det den perfekte snack at have sammen med din kop glogg.

Efterår

At tage en Norgesferie om efteråret og vinteren giver en eventyrlig introduktion til friluftsliv – norsk friluftsliv. Tag på hundeslæde eller snesko i Tromsø, se rensdyrvæddeløb og lassokastning på Sami-ugen i februar, og forkæl dig selv med regionens solide retter med rensdyrgryderet fyldt med tyttebær. Børn vil elske at udforske trolde, nisse og andre karakterer af traditionel folklore – og voksne vil sætte pris på chancen for at nyde det fri udenfor uden sommermylderet.

Når vejret afkøles i september og oktober, bliver landskabet guld og rødt. Efteråret er en af Norges smukkeste årstider, og det er en god tid til vandre- og cykelture. Det er også, når landets mange festivaler trækker folk ud til et sidste hurra inden vinteren.

Få uger efter påske fejrer nordmænd Kristi Himmelfartsdag, en helligdag, der fejrer Jesu himmelfart til himlen 39 dage efter hans opstandelse. Den efterfølges ti dage senere af pinsemandag, som markerer Helligåndens ankomst til Kristi første tilhængere og falder på en mandag. Begge helligdage holdes med grill og musik, og nogle butikker og banker lukker ned.