Loading icon

Romersk teater i Verona

Romersk teater er det nest (etter amfiteateret) viktigste monumentet i Verona under romertiden.
De imponerende ruinene av dette en gang så imponerende komplekset har overlevd til i dag og er nå en del av det arkeologiske museet.

De som liker å reise med bil, bestiller vanligvis bilen sin i Italia online på forhånd. På Verona flyplass vil leie en kompakt bil koste fra 16 euro per dag, og sentrum av Verona er litt dyrere - fra 21 euro per dag. Prisene kan variere avhengig av sesong, bilklasse og leieperiode.

Historie

Forberedelsene til byggingen av et representativt bylandskap startet kort tid etter grunnleggelsen av byen midt i det 1. århundre f.Kr. i åssiden kjent i dag som St. Peter (San Pietro). Designerne hentet inspirasjon fra greske teatre, som vanligvis var skåret i naturstein. Verona-bakken var imidlertid så ujevn at romerske ingeniører måtte bruke en hybrid av denne løsningen - noen av tribunene ble hugget direkte inn i fjellet, mens resten ble forsterket med kunstige strukturer.

Teatret i Verona steg nesten helt til toppen av bakken. Rekker med terrasser ble bygget rett over auditoriet, og tempelet dominerte alt fra tidlig på 1. århundre f.Kr., men lite er kjent om det i dag. Fra siden av elven ble alt stengt av en høy struktur, hvorav mindre enn halvparten har overlevd til i dag.



De gylne dagene til Verona-teateret varte imidlertid ikke lenge. I de følgende århundrene ble bygningen skadet av jordskjelv og flom og ble raskt forlatt. I to tusen år ble komplekset supplert med andre bygninger: kirker, klostre og sekulære boliger. Dette var ikke uvanlig, italienske byer ble ofte dannet i lag - mange moderne italienske innbyggere innså kanskje ikke engang at kjelleren hans var en del av en eldgammel eller tidlig kristen struktur.

Minnet om den romerske scenen forble alltid i Veronians hjerter. I 1834 ble eiendommen i åssiden kjøpt av en velstående lokal kjøpmann og også en lidenskapelig arkeologientusiast, Andrea Mong, som satte seg som mål å identifisere de overlevende restene av fortidsminnet og begynte å metodisk fjerne restene av fortidsminnet.

Hele operasjonen ble fullført av byens myndigheter på begynnelsen av 1900-tallet. Som et resultat ble betydelige fragmenter oppdaget, selv om en bygning sto igjen i den sørlige delen - Santi Siro e Libera kirke (Chiesa dei Santi Siro e Libera), som står i spennende kontrast til den gamle trinn.


Teater- og museumsbesøk

Ruinene av teatret er nå en del av Arkeologisk museum (eid av Museo Archeologico al Teatro Romano ), som ble opprettet på stedet for et historisk jesuittkloster fra 1400-tallet med utsikt over publikum (ombygd mange ganger gjennom århundrene).
Museet har en rik og variert samling. Den presenterer utstillinger som finnes både i selve teatret og i Verona og omegn. Samlingene er tematisk gruppert og presentert på en moderne og interessant måte.

Museets haller og terrasser er også et utmerket synspunkt på panoramaet over den gamle byen. Ytterligere attraksjoner i komplekset er de tidligere klosterrommene, inkludert et kapell eller gårdsplass med klostre. Det er verdt å planlegge rundt 90 minutter for å utforske hele stedet i fred.
Besøket starter fra rommet der tremodellen av teatret holdes. Umiddelbart etter dette, inngangen til det arkeologiske området, hvor du kan bevege deg fritt i auditoriet. Omtrent halvparten av de originale standene har overlevd til i dag.


Etter å ha gjort oss kjent med monumentet, tar vi heisen og befinner oss i de tidligere klosterlokalene, omgjort til utstillingshaller. Samlingen dekker to hovedetasjer: cellene til munkene, klosteret, kapellet og til og med refektoriet (spisestuen).

Utvalgte utstillinger, utstillinger og gjenstander:

  • mange fragmenter av skulpturer og dekorasjoner som prydet teatret under dets storhetstid (inkludert bystene som står på balustradene),
  • mosaikk, inkludert gladiatormotiver,
  • en imponerende samling av bronseskulpturer fra Verona-området - få andre byer i Nord-Italia har bevart så mange bronsekunstverk, hvorav de fleste ble smeltet ned og brukt til andre formål,
  • skulpturer og statuer, inkludert en praktfull sfinks skåret ut av farget marmor,
  • utstilling av statuehoder (vanligvis i museer står vi overfor den motsatte situasjonen, det vil si hodeløse overkropper), samling av glassprodukter (inkludert ampuller),
  • en rik samling av små bronsefigurer (noen av dem dekorerte hus, andre ble brukt som votivtilbud ings),
  • gårdsplass fra 1400-tallet med klostre,
  • historisk kapell av St. Hieronymus 1432 med fragmenter av fresker og et tretak,
  • terrasse med utsikt over panoramaet av gamlebyen. Dessverre er det ikke alle rom som tillater fotografering. Vær forsiktig!