Loading icon

Navigācija Tjaņaņmeņas laukumā: padomi un svarīgākie punkti jūsu apmeklējumam

Tjaņaņmeņas laukums, kas atrodas Pekinas centrā, ir vairāk nekā tikai liela publiska telpa; tas ir Ķīnas bagātās vēstures un dinamiskās politiskās ainavas simbols. Tas aizņem 44 hektārus un ir viens no lielākajiem publiskajiem laukumiem pasaulē un kalpo kā dažādu valsts ceremoniju un publisku sanāksmju centrs.

Laukuma nosaukums tulkojumā nozīmē “Debesu miera vārti”, atsauce uz tuvējiem Tjaņaņmeņas vārtiem, kas ved uz Aizliegto pilsētu. Tjaņaņmeņas laukuma apkārtne ir bijusi nozīmīga vieta visā Ķīnas vēsturē, un gadsimtu gaitā ir notikuši daudzi būtiski notikumi un pārvērtības.

Tjaņaņmeņas laukuma apmeklējums sniedz iespēju ne tikai izjust Pekinas arhitektūras varenību, bet arī pārdomāt tās vēsturisko nozīmi. Izpētot laukumu, jūs atradīsit sevi starp dažiem ietekmīgākajiem mūsdienu Ķīnas vēstures pieminekļiem, padarot to par obligātu galamērķi ikvienam ceļotājam.

Lai iegūtu vizuālu ceļvedi par apgabalu, skatiet šo Google Maps saiti.

Vēsturiskais fons un nozīme

Tjaņaņmeņas laukuma vēsturiskā nozīme sniedzas līdz Mingu dinastijai (1368–1644), kad tas pirmo reizi tika uzbūvēts kā centrālais laukums Imperatora pils priekšā. Kopš tā laika tā ir kļuvusi par nācijas politiskā spēka simbolu un ir bijusi lieciniece daudziem vēsturiskiem notikumiem, kas ir veidojuši mūsdienu Ķīnu.

Viens no ievērojamākajiem notikumiem laukuma vēsturē bija 1989. gada demokrātijas protesti. Tūkstošiem studentu un pilsoņu pulcējās, lai aicinātu veikt politiskās reformas, lielākas brīvības un pretkorupcijas pasākumus. Kustība, kas sākās mierīgi, tika sagaidīta ar vardarbīgām militārām represijām, kas izraisīja traģiskus cilvēku zaudējumus. Šis notikums joprojām ir sensitīvs temats Ķīnā, un to piemin dažas oficiālas atsauces, taču tas lielā mērā nav pieejams publiskajā diskursā.

Visā tās vēsturē Tjaņaņmeņas laukums ir bijis arī daudzu valsts ceremoniju un svinību vieta, tostarp Ķīnas Tautas Republikas dibināšanas ceremonija 1949. gada 1. oktobrī. Šis notikums iezīmēja Ķīnas pilsoņu kara beigas un jauna sākuma laikmets komunistu valdīšanas laikā.

Lai iegūtu sīkāku informāciju par vēsturiskajiem notikumiem, kas saistīti ar Tjaņaņmeņas laukumu, varat lasīt vairāk Wikipedia.

Historical Background and Significance

Galvenās apskates vietas laukumā

Tjaņaņmeņas laukumā atrodas vairāki monumentāli orientieri, kas ir būtiski jebkuram apmeklējumam:

  • Tautas varoņu piemineklis: šis augstais obelisks piemin Ķīnas revolūcijas mocekļus. Tā tika atklāta 1958. gadā, tā ir 38 metrus augsta, un to rotā uzraksti, kas godina tos, kuri cīnījās par valsts neatkarību un atbrīvošanu.

  • Lielā tautas zāle: šī grandiozā ēka atrodas laukuma rietumu pusē, un tā kalpo kā Nacionālā tautas kongresa, Ķīnas augstākās likumdošanas institūcijas, norises vieta. Tās milzīgais izmērs un iespaidīgā arhitektūra atspoguļo tās nozīmi nācijas politiskajā dzīvē.

  • Ķīnas Nacionālais muzejs: Šis muzejs atrodas blakus laukuma austrumu pusei, un tas ir viens no lielākajiem pasaulē un piedāvā plašus Ķīnas vēstures un mākslas eksponātus. Tās kolekcijas aptver tūkstošiem gadu, sākot no senām relikvijām līdz mūsdienu artefaktiem.

  • Mao Dzeduna mauzolejs: šajā mauzolejā, kas atrodas laukuma dienvidu galā, atrodas Ķīnas Tautas Republikas dibinātāja Mao Dzeduna iebalzamētais ķermenis. Vietne ir cieņas vieta daudziem Ķīnas pilsoņiem, un tā ir atvērta apmeklētājiem, kuri vēlas izrādīt cieņu.

Lai maksimāli izmantotu savu apmeklējumu un efektīvi izpētītu šos orientierus, apsveriet iespēju pēc ierašanās rezervēt automašīnu nomas pakalpojumu. Izmantojot šosaiti, varat vienoties par automašīnas nomu Pekinas lidostā, tādējādi atvieglojot navigāciju pilsētā un šo nozīmīgo vietu apmeklēšanu.

Labākais laiks, lai apmeklētu Tjaņaņmeņas laukumu

Labākais laiks, lai apmeklētu Tjaņaņmeņas laukumu, ir agrā rītā un vēlā pēcpusdienā, kad gaisma ir maiga un pūļi ir retāk. Vērot ikdienas karoga pacelšanas un nolaišanas ceremonijas, ko veic Tautas atbrīvošanas armija, ir unikāla pieredze. Karoga pacelšanas ceremonija rītausmā ir īpaši aizkustinoša, jo karavīri gājienā dodas precīzi saskaņoti, skanot Ķīnas himnai.

Pavasara un rudens mēnešos laikapstākļi Pekinā ir patīkami, tāpēc tas ir ideāli piemērots laukuma un tā apkārtējo apskates vietu izpētei. Pavasaris no aprīļa līdz jūnijam nes maigu temperatūru un ziedošus ziedus, radot gleznainu vidi fotogrāfijām. Rudens no septembra līdz novembra sākumam piedāvā skaidras debesis un vēsāku laiku, nodrošinot komfortablus apstākļus pastaigām un apskates vietām.

Vasaras var būt karstas un mitras, savukārt ziemas ir aukstas un vējainas. Ja jūs apmeklējat šajos laikos, ģērbieties atbilstoši un esiet gatavi ar laikapstākļiem saistītiem izaicinājumiem. Neatkarīgi no tā, kad apmeklējat, agri rīti un vēlas pēcpusdienas joprojām ir labākais laiks, lai iemūžinātu Tjaņaņmeņas laukuma būtību bez pūļiem.

Best Times to Visit Tiananmen Square

Navigācija laukumā: padomi pirmreizējiem apmeklētājiem

Navigācija Tjaņaņmeņas laukumā var būt satriecoša, jo īpaši apmeklētājiem pirmo reizi, ņemot vērā tā lielo izmēru un lielo cilvēku skaitu, kas apmeklē katru dienu. Šeit ir daži padomi, kas palīdzēs jums maksimāli izmantot apmeklējumu:

  • Drošības pārbaudes: Tjaņaņmeņas laukums tiek stingri uzraudzīts, un visiem apmeklētājiem ir jāiziet drošības pārbaudes. Lai ietaupītu laiku, izvairieties nest lielas somas un atturieties no aizliegtu priekšmetu ņemšanas.

  • Apavi un mitrināšana: laukums ir plašs, tāpēc valkājiet ērtus apavus, jo, iespējams, daudz staigāsit. Paņemiet arī līdzi ūdeni, lai uzturētu hidratāciju, it īpaši, ja apmeklējat siltākos mēnešus.

  • Tualetes telpas: tualetes atrodas laukuma malās. Ierodoties iepazīstieties ar to atrašanās vietām, jo ​​laukuma lielais izmērs nozīmē, ka var paiet kāds laiks, lai to sasniegtu.

  • Padomi fotografēšanai: Tjaņaņmeņas laukums piedāvā daudzas fotografēšanas iespējas, sākot no platiem kadriem, kas iemūžina tā varenību, līdz statuju un pieminekļu tuvplāniem. Labākais laiks fotografēšanai ir agrs rīts vai vēla pēcpusdiena, kad gaisma ir maiga un laukums ir mazāk pārpildīts. Atcerieties, ka dažās vietās var būt ierobežojumi fotografēšanai, tāpēc pievērsiet uzmanību zīmēm un drošības norādījumiem.

  • Valodu šķēršļi: lai gan visā laukumā ir izkārtnes angļu valodā, tulkošanas lietotne vai sarunvārdnīca var būt noderīga, it īpaši, ja nepieciešama palīdzība vai norādes.

Ērtības labad apsveriet iespēju rezervēt automašīnu ceļojumiem pa Ķīnu. Ja jums ir automašīna, jūs varat izpētīt Pekinu un ārpus tās sev piemērotā tempā, it īpaši, ja plānojat vienas dienas laikā apmeklēt vairākas vietas. Jūs varat rezervēt automašīnu Ķīnā, izmantojot šo saiti.

Tuvējās apskates vietas: Ko redzēt Tjaņaņmeņas laukumā

Lai gan pats Tjaņaņmeņas laukums ir galvenā atrakcija, tuvumā ir vairākas citas nozīmīgas vietas, kuras nevajadzētu palaist garām:

  • Aizliegtā pilsēta: tieši uz ziemeļiem no Tjaņaņmeņas laukuma šajā plašajā imperatora pils kompleksā gandrīz 500 gadus dzīvoja Ķīnas imperatori. Tagad tas ir muzejs, un tajā ir seno artefaktu kolekcija, satriecoša arhitektūra un skaisti saglabāti pagalmi. Atvēliet vismaz pusi dienas, lai izpētītu tās daudzās zāles un paviljonus.

  • Zhongshan parks: Zhongshan Park atrodas uz rietumiem no Aizliegtās pilsētas, un tas ir mierīgs dārzs, kas ir lieliski piemērots relaksējošai pastaigai pēc laukuma intensitātes. Sun Yat-sen vārdā nosauktajā parkā ir skaista ainava, seni ciprese un mierīgs ezers.

  • Beihai parks: īsas pastaigas attālumā uz ziemeļrietumiem no Tjaņaņmeņas laukuma Beihai parks piedāvā mierīgu aizbēgšanu no rosīgās pilsētas. Pazīstama ar savu lielo ezeru, tradicionālajiem paviljoniem un ikonisko Balto Dagobu, tā ir lieliska vieta, kur atpūsties un izbaudīt braucienu ar laivu. No parka augstākajiem punktiem paveras brīnišķīgs skats uz Aizliegto pilsētu.

  • Nacionālais skatuves mākslas centrs: pazīstams arī kā “Milzu ola”, šis modernās arhitektūras brīnums atrodas tieši uz rietumiem no Tjaņaņmeņas laukuma. Tajā tiek rīkotas dažādas izrādes, tostarp opera, balets un simfonijas. Pat ja jūs neapmeklējat izrādi, pati ēka ir apmeklēšanas vērta tās unikālā dizaina dēļ.

Izpētot šīs tuvējās apskates vietas, jūs iegūsit pilnīgāku pieredzi par Pekinas bagāto vēsturi un dinamisko kultūru. Noteikti plānojiet savu dienu, lai iekļautu dažādas aktivitātes, sākot no vēstures izpētes līdz mierīgai atpūtai, lai apmeklētu apkārtni.

Nearby Attractions: What to See Around Tiananmen Square

Iepirkšanās un ēdināšana Tjaņaņmeņas laukumā

Pēc Tjaņaņmeņas laukuma vēsturisko un kultūras pieminekļu izpētes, iespējams, vēlēsities izbaudīt tuvumā esošās rosīgās iepirkšanās un ēdināšanas iespējas. Šī teritorija piedāvā modernās un tradicionālās ķīniešu kultūras sajaukumu, nodrošinot apmeklētājiem unikālu pieredzi.

Iepirkšanās: Tiem, kas vēlas iepirkties, tuvējā Wangfujing iela ir obligāta apskate. Viena no Pekinas slavenākajām iepirkšanās ielām, Wangfujing piedāvā visu, sākot no augstākās klases zīmoliem līdz vietējiem suvenīriem. Tā ir lieliska vieta, kur iegādāties tradicionālos ķīniešu priekšmetus, piemēram, zīdu, tēju un kaligrāfijas piederumus. Neaizmirstiet izpētīt sānieliņas, kur varat atrast mazākus veikalus, kas pārdod senlietas un ar rokām darinātus priekšmetus. Ja jūs interesē vietējā tirgus apskate, Donghuamen nakts tirgus piedāvā plašu preču klāstu un iespēju izjust Pekinas ielu tirgus kultūru, lai gan tas ir vairāk slavens ar savu eksotisko ielu ēdienu, nevis ar tradicionālo iepirkšanos.

Ēdināšana: kad runa ir par ēdināšanu, iespējas ap Tjaņaņmeņas laukumu ir tikpat dažādas kā pati pilsēta. Lai nogaršotu vietējo virtuvi, izmēģiniet Quanjude Roast Duck restorānu Wangfujing ielā, kas ir slavena ar savu Pekinas pīli. Ja vēlaties dažādas ķīniešu virtuves ēdienus, restorāns Xiaoyunlou piedāvā ēdienkarti ar ēdieniem no visas Ķīnas. Lai ātri paēstu, jūs varat atrast daudz ielu pārtikas tirgotāju, kas piedāvā visu, sākot no jianbing (ķīniešu crepes) līdz baozi (tvaicētām maizītēm).

Tiem, kas meklē mūsdienīgāku ēdināšanas pieredzi, laukumā atrodas daudzas kafejnīcas un starptautiski restorāni. Dienvidu katedrāles apgabalā ir vairākas savdabīgas kafejnīcas, kas ir lieliski piemērotas relaksējošai pēcpusdienas atpūtai.

Tjaņaņmeņas laukuma iepirkšanās un ēdināšanas vietu izpēte sniedz ne tikai iespēju atpūsties un uzpildīt degvielu, bet arī intīmākā veidā izjust vietējo kultūru.

Shopping and Dining Around Tiananmen Square

Praktiska informācija jūsu apmeklējumam

Plānojot Tjaņaņmeņas laukuma apmeklējumu, ir jāņem vērā daži praktiski apsvērumi, lai nodrošinātu vienmērīgu un patīkamu pieredzi.

Darba laiks un ieeja: Tjaņaņmeņas laukums ir atvērts sabiedrībai katru dienu, taču stundas var nedaudz atšķirties atkarībā no sezonas. Laukums ir pieejams jebkurā laikā, taču noteikti darba laiki ir noteikti tādām apskates vietām kā Mao Dzeduna mauzolejs un Ķīnas Nacionālais muzejs. Ieteicams iepriekš pārbaudīt šos laikus un atbilstoši plānot savu apmeklējumu.

Ieejas prasības: laukuma politiskās nozīmes dēļ drošība ir stingra. Visiem apmeklētājiem ir jāiziet drošības pārbaude, un ir svarīgi ņemt līdzi savu pasi, jo jums var tikt lūgts uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Lielas somas, statīvi un daži priekšmeti, piemēram, šķiltavas, nav atļauti, tāpēc plānojiet atbilstoši, lai izvairītos no kavēšanās pie ieejas.

Nokļūšana: Visērtākais veids, kā sasniegt Tjaņaņmeņas laukumu, ir ar metro. Tuvākās pieturas ir Pekinas metro 1. līnijas stacijas Tiananmen East un Tiananmen West. Apkārtni apkalpo arī autobusi, taču satiksme var būt neparedzama. Ja ceļojat no citām Ķīnas vietām vai plānojat apmeklēt citus galamērķus ārpus Pekinas, iespējams, ir vērts apsvērt automašīnas nomu. Automašīna piedāvā elastību, lai izpētītu savā tempā un pa ceļam veiktu spontānas pieturas. Jūs varat rezervēt automašīnu Ķīnā, izmantojot šo saiti.

Ekskursijas gida pavadībā: ja vēlaties padziļināt izpratni par apgabala vēsturi un nozīmi, apsveriet iespēju pievienoties ekskursijai gida pavadībā. Ir pieejamas daudzas ekskursijas, kas apvieno Tjaņaņmeņas laukuma, Aizliegtās pilsētas un citu tuvumā esošo apskates vietu apmeklējumus, sniedzot visaptverošu ieskatu Pekinas bagātajā vēsturē.

Pieejamība: laukums parasti ir pieejams apmeklētājiem ar kustību traucējumiem, lai gan dažām vecākām ēkām un apskates objektiem var būt ierobežota piekļuve. Noteikti iepriekš pārbaudiet pieejamības informāciju, ja nepieciešams.

Sagatavošanās ar šo praktisko informāciju var palīdzēt jums efektīvāk orientēties Tjaņaņmeņas laukumā un gūt maksimālu labumu no jūsu apmeklējuma.

Pēc dienas, kas pavadīta Tjaņaņmeņas laukuma un tā apkārtnes izpētē, ir skaidrs, ka šī ikoniskā telpa ir vairāk nekā tikai tūristu galamērķis — tas ir logs uz Ķīnas pagātni, tagadni un nākotni. Neatkarīgi no tā, vai jūs apbrīnojat tā milzīgo izmēru, pārdomājat tā vēsturisko nozīmi vai baudāt maltīti tuvumā, Tjaņaņmeņas laukums piedāvā pieredzi, kas ir gan dziļa, gan bagātinoša. Stāvot Pekinas centrā, ko ieskauj gadsimtiem ilga vēsture un kultūra, jūs sajutīsiet saikni ar neskaitāmajiem stāstiem un notikumiem, kas ir veidojuši šo ievērojamo nāciju.