Loading icon

Ledenjak Jostedalsbreen: najveća ledena kapa u Norveškoj

Duboko u srcu zapadne Norveške nalazi se prirodni spektakl, ledenjak Jostedalsbreen, najveća ledena kapa u kopnenoj Europi. S pogledom na surove planine, zelene doline i spokojne fjordove, ovaj golemi ledenjak izvanredna je značajka norveškog krajolika koji svake godine mami tisuće avanturista i ljubitelja prirode.

Otkrivanje ledenjaka Jostedalsbreen

Ruka kolosalnog Jostedalsbreen Ice Capa izlijeva se u dolinu Briksdalen, stvarajući prizor koji jednostavno oduzima dah. Ledenjak Briksdal, kako je ovo proširenje poznato, pruža savršeno mjesto za divljenje veličanstvenosti Majke Prirode. Avanturistički trekkeri čak se usuđuju popeti se na njegovu ledeno plavu vanjštinu u nezamislivom iskustvu istraživanja i izdržljivosti.

Na vrhu, prostranstvo snijega i leda sažima eteričnu ljepotu koja odražava neukrotivi duh nordijske divljine. Promatrači mogu svjedočiti malim potočićima vode koji teku kroz pukotine, urežući krajolik koji se neprestano mijenja na površini ledenjaka. Ovaj blistavi spektakl slavi bezvremenski ples leda i stijene, svjedočanstvo vječnog ciklusa prirode.

Istraživanje okolice

Dok je ledenjak Jostedalsbreen sam po sebi očaravajuća destinacija, područje koje okružuje ovo čudo jednako je fascinantno. Možete "putovati kroz vrijeme" u centru nacionalnog parka Jostedalsbreen, učeći o nastanku ledenjaka, lokalnoj geologiji i bogatoj flori i fauni koju ovaj jedinstveni ekosustav održava. Unaprjeđujući vaše razumijevanje ekološke i klimatske važnosti ovih ledenjaka, izložba ledenjaka Nigardsbreen postala je vrhunac ovog edukativnog izleta koji morate posjetiti.

Za ležernije istraživanje okolice, krenite u "romantičnu šetnju" uz jezero Oldevatnet, gdje mirne vode odražavaju veličanstvenost visokih planina, stvarajući tako lijep krajolik da se čini nestvarnim.

Dolazak do ledenjaka Jostedalsbreen

Avantura u Jostedalsbreen započinje letom za Norvešku, odabirom međunarodne zračne luke Bergen ili zračne luke Tromso kao ulazne luke. Odavde, unajmljeni automobil predstavlja najprikladnije i najfleksibilnije sredstvo cestovnog prijevoza do Jostedalsbreena.

Cars Scanner.net je visoko preporučena tvrtka za iznajmljivanje automobila u Norveškoj, koja nudi konkurentne i pristupačne ponude poput Volkswagen Golfa za samo 65 USD/dan u Bergenu ili kompaktnog Volkswagen Pola po niskoj cijeni od 54 USD/dan u Tromsou. Njihovi last minute poslovi najma automobila spas su života za spontane putnike koji žude samo za slobodom otvorene ceste. S njihovom širokom ponudom vozila i ljubaznom korisničkom službom, vaše putovanje kroz Norvešku bit će glatko i nezaboravno.

Vožnja od Bergena do Jostedalsbreena traje otprilike 6 sati, prolazeći slikovitom mješavinom vijugavih cesta, strmih strana fjordova i bezbrojnih vodopada. Budući da se Tromso nalazi sjevernije, vožnja je duža od 20 sati; iako ležerno putovanje koje uključuje prekrasne obalne autoceste i prekrasne vidikovce, posebno za one avanturističkog duha i ljubavi prema otvorenim cestama.

Doživite slavu ledenjaka Jostedalsbreen

Od svih blaga koje Norveška nudi, ledenjak Jostedalsbreen nedvojbeno je jedan od najspektakularnijih. Od njegovih hladnih vjetrova do ledene panorame, iskustvo posjeta je kao da ste zakoračili u drugačiji svijet. Svijet u kojem priroda vlada, ukrašavajući krajolik svojom veličanstvenom veličinom. Svijet u kojem avantura mami, nudi priliku da testirate svoju hrabrost protiv ledenih divova. U konačnici, posjet Jostedalsbreenu ne znači samo vidjeti ledenjak; radi se o prihvaćanju zapanjujuće snage i mističnosti prirode.

Zato spakirajte kofere, unajmite automobil s Cars Scanner.net i krenite na putovanje života u Jostedalsbreen, krunski dragulj Norveške. I dok se krećete kroz krajolike koji se stalno mijenjaju, odvojite trenutak da se divite koliko je naš prirodni svijet uistinu prekrasan.