Loading icon

Ledovec Jostedalsbreen: největší norský ledovec

Hluboko v srdci západního Norska leží přírodní podívaná, ledovec Jostedalsbreen, největší ledová čepice v pevninské Evropě. Tento gigantický ledovec s výhledem na panorama drsných hor, zelených údolí a poklidných fjordů je pozoruhodným rysem norské krajiny, který každoročně láká tisíce dobrodruhů a milovníků přírody.

Objevování ledovce Jostedalsbreen

Rameno kolosální ledové čepice Jostedalsbreen se rozlévá do údolí Briksdalen a vytváří pohled, který je dechberoucí. Briksdalský ledovec, jak je toto konkrétní rozšíření známé, poskytuje perfektní místo, kde můžete obdivovat majestátnost matky přírody. Dobrodružní turisté se dokonce odváží vyšplhat na jeho ledově modrý exteriér v nepředstavitelném zážitku z průzkumu a vytrvalosti.

Nahoře, rozloha sněhu a ledu zapouzdřuje éterickou krásu, která odráží nezdolného ducha severské divočiny. Přihlížející mohou být svědky malých potůčků vody, které stékají štěrbinami a vytvářejí na povrchu ledovce neustále se měnící krajinu. Tato nádherná podívaná oslavuje nadčasový tanec mezi ledem a skálou, svědectví o věčném koloběhu přírody.

Poznávání okolí

Zatímco ledovec Jostedalsbreen je sám o sobě okouzlující destinací, oblast kolem tohoto zázraku je stejně fascinující. V centru národního parku Jostedalsbreen můžete „cestovat časem“ a dozvědět se o vzniku ledovců, místní geologii a bohaté flóře a fauně, kterou tento jedinečný ekosystém udržuje. Výstava ledovců Nigardsbreen, která vám pomůže porozumět environmentálnímu a klimatickému významu těchto ledovců, se stane nezbytným vrcholem této vzdělávací exkurze.

Pro klidnější průzkum okolí se udělejte na „romantickou procházku“ podél jezera Oldevatnet, kde klidné vody zrcadlí majestát tyčících se hor a vytvářejí krajinu tak krásnou, až se zdá neskutečná.

Přílet k ledovci Jostedalsbreen

Dobrodružství do Jostedalsbreen začíná letem do Norska, kde si jako vstupní přístav zvolíte buď mezinárodní letiště Bergen nebo letiště Tromso. Odtud půjčovna aut poskytuje nejpohodlnější a nejflexibilnější způsob silniční dopravy do Jostedalsbreenu.

Cars Scanner.net je vysoce doporučená autopůjčovna v Norsku, která poskytuje konkurenceschopné a cenově dostupné nabídky, jako je Volkswagen Golf za pouhých 65 USD/den v Bergenu nebo kompaktní Volkswagen Polo za nízkou cenu 54 USD/den v Tromso. Jejich nabídky autopůjčoven na poslední chvíli jsou záchranou života pro spontánní cestovatele, kteří netouží po ničem jiném než po svobodě otevřené silnice. S jejich širokou nabídkou vozidel a zdvořilým zákaznickým servisem je vaše cesta Norskem předurčena k tomu, aby byla hladká a nezapomenutelná.

Cesta z Bergenu do Jostedalsbreenu trvá přibližně 6 hodin a projedete malebnou směs klikatých cest, strmých fjordů a bezpočtu vodopádů. Tromso, které se nachází dále na sever, je delší cesta 20 hodin; i když poklidný road trip zahrnující nádherné pobřežní dálnice a nádherné vyhlídky, zvláště pro ty, kteří mají dobrodružného ducha a milují otevřenou cestu.

Zažijte slávu ledovce Jostedalsbreen

Ze všech pokladů, které Norsko nabízí, je ledovec Jostedalsbreen bezpochyby jedním z nejpozoruhodnějších. Od jeho mrazivých větrů až po jeho ledové panorama, zážitek z jeho návštěvy je jako vstoupit do jiného světa. Svět, kde suverénně vládne příroda, která zdobí krajinu svou majestátní majestátností. Svět, kde dobrodružství láká a nabízí možnost otestovat svou odvahu proti ledovým obrům. Návštěva Jostedalsbreen nakonec není jen o shlédnutí ledovce; jde o to přijmout úžas vzbuzující sílu a mystiku přírody.

Sbalte si tedy kufry, půjčte si auto s Cars Scanner.net a vydejte se na životní cestu do Jostedalsbreenu, korunovačního klenotu Norska. A když se budete procházet neustále se měnící krajinou, věnujte chvíli obdivu, jak úžasný je náš přírodní svět.